Νέα
  • ΓΔ: 912.81 +0.40%
  • Τζίρος: 123,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Από τον σταθερό ΑΔΜΗΕ στο ανοδικό κανάλι του ΟΤΕ

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenws

Στροφή πραγματοποιούν τα μεγάλα χαρτοφυλάκια των επενδυτικών τραπεζών και των αμοιβαίων κεφαλαίων στην Αμερική, από τις μετοχές τεχνολογίας σε μετοχές ενέργειας και τραπεζών. Γενικότερα, η τάση που δίνουν είναι οι κυκλικές μετοχές, οι μετοχές με αυξημένα μερίσματα και σταθερότητα στην συμπεριφορά τους. Σήμερα, ο Dow Jones συνέχισε ανοδικά ενώ ο S&P 500 υποχώρησε. Η νέα άνοδος των επιτοκίων στα αμερικανικά ομόλογα επηρέασαν τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές

Ευρωπαϊκές Μετοχές

Aν και είχαν ξεκινήσει καλά από το πρωί οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αμέσως γύρισαν πτωτικά όταν έγιναν εμφανείς οι τάσεις στα αμερικανικά ομόλογα. Οι αναλυτές, θεωρούν ότι οι ευρωπαίοι διαχειριστές δεν έχουν συνηθίσει στην μεταβλητότητα των αμερικανικών ομολόγων και υπερ-αντιδρούν όταν συμβαίνει κάτι αρνητικό. Mόλις ηρέμησε η κατάσταση και εκτονώθηκαν οι πιέσεις, γύρισαν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες - με τη βοήθεια της ΕΚΤ- σε θετικό έδαφος.  

Γενικός Δείκτης

Δεν κατάφερε να κάνει υψηλό διμήνου (822 μονάδες) ο Γενικός Δείκτης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Θέμα συγκυρίας και επενδυτικού φόβου. Θεωρητικά θα έχουμε σήμερα και αύριο δύο ευκαιρίες για να κάνει την υπέρβαση. Πολύ καλοί οι όγκοι συναλλαγών, ισορροπία στο ισοζύγιο κερδισμένων - χαμένων και ελπίδες για μία καλύτερη συγκυρία στο β’ τρίμηνο. Αν ξεπεράσει τις 822 μονάδες, η στήριξη διαμορφώνεται στις 805 μονάδες και η αντίσταση στις 850 μονάδες. H αύξηση στάθμισης στον δείκτη FTSE Αναδυόμενων αγορών αναμένεται από το 1,48% στο 1,65%.

Τραπεζικές μετοχές – Επιτοκιακά περιθώρια

Αυξήθηκαν τα περιθώρια επιτοκίου των ελληνικών τραπεζών σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτό θα σημάνει περισσότερα οργανικά κέρδη στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αμετάβλητο παρέμεινε, τον Ιανουάριο του 2021, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των νέων δανείων αυξήθηκε. Το περιθώριο επιτοκίου επίσης αυξήθηκε στις 3,80 εκατοστιαίες μονάδες.

Eurobank

Σε σύσταση αγοράς και νέα τιμή στόχο στα 0,75 ευρώ (από 0,60 ευρώ) προχώρησε η HSBC, καθώς οι αναλυτές της προβλέπουν ισχυρότερη κερδοφορία από την αναμενόμενη, αλλά και βελτίωση των κεφαλαίων της. Η άνοδος της τιμής στόχου κατά 25% στηρίζεται κυρίως στις προβλέψεις για αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας λόγω αύξησης των δανείων, τη μείωση του κινδύνου κεφαλαίων λόγω τιτλοποίησης  κόκκινων δανείων και στη δημιουργία υψηλού buffer για την απορρόφηση των όποιων ζημιών από τις τιτλοποιήσεις.

Alpha Bank

Η τραπεζική μετοχή με την ισχυρότερη παρουσία τον Φεβρουάριο ανάμεσα στον κλάδο. Δείχνει ότι μπορεί να υπερβεί το 1 ευρώ αλλά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, έχασε μεγάλο μέρος της δυναμικής της. Θα υπάρξουν και συνεδριάσεις με διορθώσεις αλλά ο στόχος του 1 - 1,2 ευρώ μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα 1 - 3 μηνών.

ΟΤΕ

Επιστρέφει σταδιακά σε ανοδικό κανάλι η μετοχή του ΟΤΕ μετά από μία μικρή διορθωτική κίνηση που είχε πραγματοποιήσει προ δύο εβδομάδων. Το μέρισμα αρκετά καλό 0,68 ευρώ/μετοχή και η συνολική μερισματική απόδοση πάνω από 5%. Η Eurobank Equities ανεβάζει την τιμή στόχο στα 15 ευρώ.

ΟΠΑΠ

Ενα βήμα πίσω, δύο βήματα εμπρός η μετοχή του ΟΠΑΠ. Η ουσία είναι ότι από τα 10,4 ευρώ έχει αυξηθεί μέσα σε 6 συνεδριάσεις κατά 1 ευρώ περίπου.  Δεν είναι άσχημο καθόλου.

Coca Cola HBC

H αποθέωση της αντιθετικής κίνησης για τη μετοχή της Coca Cola HBC. Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, ότι εδώ και δεκαετίες η μετοχή αυτή κινείται ανάποδα από το ρεύμα. Αυτό είναι πολύ θετικό για την διαμόρφωση χαρτοφυλακίων από τους διαχειριστές κεφαλαίων και τους διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων αφού έχουν κάπου να ποντάρουν όταν οι αγορές πέφτουν.

ΑΔΜΗΕ

Η μετοχή του ΑΔΜΗΕ έχει συσσωρεύσει πέριξ των 2,4 ευρώ και παραμένει γύρω απ’ αυτά τα επίπεδα εδώ και ένα μήνα περίπου. Η «μετοχή-ομόλογο» για όσους θέλουν να κοιμούνται ήσυχα τα βράδια, χωρίς ανησυχίες για το που πάνε οι αγορές και οι μετοχές τους. Εκτακτη Γενική Συνέλευση, για την ΑΔΜΗΕ την 26η Μαρτίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00, η οποία θα πραγματοποιηθεί από απόσταση, σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης και χωρίς τη φυσική παρουσία, προκειμένου οι Μέτοχοι να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

ΔΡΟΜΕΑΣ

Κινήθηκε λίγο η μετοχή της εξωστρεφούς εταιρείας επίπλων γραφείου Δρομέας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε Βέλγιο και Γερμανία έχοντας μεγάλες παραγγελίες από την ΕΕ και τον γερμανικό στρατό. Μαθαίνουμε ότι η εταιρεία περιμένει νέες παραγγελίες από Γερμανία εξαιτίας της καλής πορείας της γερμανικής οικονομίας (τηρουμένων των αναλογιών)

ΣΑΡΑΝΤΗΣ

Κατά το 2020, ο Ομιλος σημείωσε ρεκόρ δεκαετίας στο περιθώριο EBITDA, φτάνοντας το 15,94%, διατηρώντας την αναπτυξιακή πορεία στις πωλήσεις που εμφάνισαν άνοδο κατά 6,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το γεγονός αυτό αντανακλά την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου του Ομίλου, την προϊοντική και γεωγραφική του διαφοροποίηση, όπως και την ικανότητα του να ανταποκρίνεται άμεσα στις δυσχερείς συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του COVID-19.

Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και σε ολόκληρη την γεωγραφική του περιοχή, η ανάπτυξη του Ομίλου τροφοδοτείται από κατηγορίες που παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση και σχετίζονται με την προσωπική υγιεινή, την υγεία και την οικιακή φροντίδα, η οποία υποστηρίζεται επιπρόσθετα από την ικανότητα του Ομίλου.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ