Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Xρηματιστήριο: Τα δύο σενάρια για την πορεία του Γενικού Δείκτη

Oι χρηματιστηριακές αγορές είχαν μία εξαιρετική προηγούμενη εβδομάδα και πλέον ξεκινούν αυτή την εβδομάδα από υψηλότερα επίπεδα. Ήδη οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά κατά την πρώτη συνεδρίαση λόγω των μέτρων στήριξης της κινέζικης οικονομίας.

Οι ευρωπαϊκές αγορές (δείκτες) έχουν φτάσει ξανά στις παρυφές των ιστορικών υψηλών τους και εξαρτάται από τις προθέσεις των μεγάλων funds εάν θα συνεχιστεί η άνοδος ή εάν θα πάμε – ενόψει τέλος του χρόνου- σε ρευστοποιήσεις για αποκόμιση κερδών. Και τα δύο ενδεχόμενα είναι εξίσου πιθανά.

Κατά την έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX υποχωρεί (-0,12%), o γαλλικός CAC αυξάνεται κατά 0,18%, o ιταλικός MIB κινείται σταθεροποιητικά όπως και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50.

Στις 1.255 μονάδες στην έναρξη ο Γενικός Δείκτης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετά τις καταιγιστικές και θετικές τραπεζικές εξελίξεις (πώληση του 9% της Alpha Bank στην Unicredit) και του placement του 22% της ΕΤΕ, ο τραπεζικός κλάδος εκτινάχθηκε στο σύνολό του και συμπαρέσυρε και τα υπόλοιπα μη χρηματοοικονομικά blue chips προς υψηλότερα επίπεδα. Ο Γενικός Δείκτης έφτασε στις 1.250 μονάδες , αν και ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει και στις 1.260 μονάδες με το τραπεζικό χρηματιστηριακό ξέσπασμα που γίνονταν παράλληλα με το placement της ΕΤΕ. Το ζητούμενο είναι εάν θα συνεχίσει ανοδικά η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά μέχρι το τέλος του χρόνου ή εάν περάσει σε μία συσσώρευση πέριξ των 1.220-1.250 μονάδων , λόγω αποκόμισης κερδών. Το τι θα γίνει θα εξαρτηθεί από την πορεία των ξένων αγορών, η οποία θα δώσει την τάση και για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Κατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 1255 μονάδες με άνοδο 0,25%. Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης η σχέση ανοδικών / πτωτικών είναι 2 /1. Ο δείκτης FTSE Large Cap αυξάνεται κατά 0,45% και ο δείκτης Mid Cap κατά 0,27%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο έχουν οι κλάδοι των πετρελαικών με 1,77%, προσωπικών-οικιακών αγαθών 1,33%, τροφίμων- ποτών 0,81%, Πρώτων υλών 0,63%, τηλεπικοινωνιών 0,55%, και τραπεζών 0,45%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ