Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή δηλώσεων Λαγκάρντ

Πηγή: Pixabay

Μεικτές τάσεις και συσσώρευση στα υψηλά τους για τους περισσότερους ευρωπαικούς χρηματιστηριακούς δείκτες κατά την έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων. Οι επενδυτές περιμένουν δηλώσεις από την κα Λαγκάρντ (ΕΚΤ) αλλά και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού (Πάουελ) σχετικά με τον πληθωρισμό και την πορεία των οικονομιών.

Κατά την έναρξη των πρωινών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,17%, ο γαλλικός CAC υποχωρεί οριακά, ο ιταλικός MIB μειώνεται κατά (-0,16%) και ο Eurostoxx 50 έχει οριακή θετική μεταβολή.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Στον ρυθμό των τραπεζών το ελληνικό χρηματιστήριο

Στον ρυθμό των τραπεζικών εξελίξεων κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Η αυριανή είσοδος των νέων μετοχών της ΕΤΕ, οι προθέσεις της Τράπεζας Πειραιώς και του ΤΧΣ καθώς και το ομολογιακό δάνειο ύψους 500 εκατ. Ευρώ της Eurobank είναι οι εξελίξεις που απασχολούν τους επενδυτές. Στις μη χρηματοοικονομικές μετοχές, υπάρχει αντίδραση στον ΟΤΕ (μετά την διόρθωσή του), ο ΟΠΑΠ δείχνει να καλύπτει μέρος των απωλειών από την αποκοπή του μερίσματος, η Coca Cola HBC , ο Μυτιληναίος, η Cenergy, η Jumbo και η Aegean είναι αυτές που διαμορφώνουν κάπως την εικόνα της αγοράς κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Το γεγονός ότι πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου σημαίνει ότι σταδιακά θα βγαίνουν πωλητές (εγχώριοι και ξένοι) για αποκόμιση υπεραξιών.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1255,73 μονάδες με άνοδο 0,57%. Από τις μετοχές που συναλλάσονται οι 30 κινούνται ανοδικά και οι 11 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιποίησης (FTSE Large Ca p) μεταβάλλεται κατά 0,49% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά 0,38%. Οι κλάδοι ταξιδιών-αναψυχής και προσωπικών οικιακών προιόντων καταγράφουν άνοδο πάνω από 1% ενώ οι τράπεζες υποχωρούν οριακά (-0,14%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ