Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η υποχώρηση του γερμανικού πληθωρισμού φέρνει άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές

Πηγή: Eurokinissi

Το θετικό κλείσιμο των αμερικανικών αγορών χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδος) σε συνδυασμό με την υποχώρηση του γερμανικού πληθωρισμού δημιουργούν ένα θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές κατά το ξεκίνημά τους.

Ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,41%, ο γαλλικός CAC αυξάνεται κατά 0,2%, ο ιταλικός MIB έχει άνοδο 0,27% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 έχει άνοδο 0,21%.

Η άνοδος αυτή ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι τα ευρωπαικά χρηματιστήρια παραμένουν εύρωστα και εάν δεν υπάρξουν μεγάλες κινήσεις αποκόμισης κερδών, θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ελληνικό Χρηματιστήριο: Η στήριξη στις 1.260 μονάδες και οι πιθανότητες των 1.270 μονάδων

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε μικρό εύρος διακύμανσης μεταξύ 1.260-1.265 μονάδων. Οι ειδήσεις από το Λονδίνο , σε ότι αφορά τις εισηγμένες, δείχνουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τοποθετήσεις από μεγάλα funds στις ελληνικές εισηγμένες αλλά αυτό θα γίνει πιθανότατα από το νέο έτος. Επίσης η υπερκάλυψη κατά 3 φορές του ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς, καταδεικνύει ότι τα ελληνικά ομόλογα (εταιρικά και κρατικά) αποτελούν ελκυστικές προτάσεις για εγχώριους και ξένους επενδυτές. Η αναμονή της αξιολόγησης από την FITCH την 1η Δεκεμβρίου ουσιαστικά διατηρεί το κλίμα επενδυτικής αισιοδοξίας , έστω και εάν η χρηματιστηριακή αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό την Επενδυτική Βαθμίδα.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 1.266 μονάδες με άνοδο 0,16%. Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών είναι 5 προς 1. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξάνεται κατά 0,12%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχει άνοδο 0,11%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες,, οι βιομηχανικές αυξάνονται κατά 0,73%, οι πετρελαιακές κατά 0,25%, οι κατασκευές κατά 0,19% και οι τράπεζες κατά 0,11%. Στους καθοδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη υποχώρηση έχουν οι κλάδοι των προσωπικών-οικιακών προιόντων (-0,53%), τα ταξίδια αναψυχής (-0,09%) και οι τηλεπικοινωνίες (-0,08%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ