Νέα
  • ΓΔ: 1424.35 +0.14%
  • Τζίρος: 109,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Helleniq Energy: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για το placement μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στο Χ.Α.

Το απόγευμα και μετά το κλείσιμο της αγοράς θα ανοίξει (και θα κλείσει μετά από λίγο), το επιταχυνόμενο βιβλίο προσφορών (accelerated book building) για την ιδιωτική τοποθέτηση της Helleniq Energy. Book runners οι JP Morgan και Goldman Sachs, ενώ στο σχήμα συμμετέχουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες και από χρηματιστηριακές οι Euroxx, Axia, Pantelakis.

Αναμένεται να διατεθεί ποσοστό έως 12% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Οι μετοχές θα διατεθούν αναλογικά με το ποσοστό των δύο μετόχων στην επιχείρηση, με την Paneuropean Oil and Industrial Holdings να διαθέτει το 60% και το ΤΑΙΠΕΔ το 40%. Με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής εκτιμάται ότι θα αντληθούν έσοδα περίπου 250-300 εκατ. ευρώ. Η διαφαινόμενη ζήτηση είναι μεγάλη, όπως αναφέρουν στελέχη από τους συμμετέχοντες οργανωτές στο placement.

Αύξηση των θεσμικών επενδυτών και της ελεύθερης διασποράς

Στόχος του placement είναι να προσελκυθούν θεσμικοί επενδυτές. Μέσω της κίνησης εξάλλου αναμένεται να ενισχυθεί η διασπορά των μετοχών της Helleniq Energy. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα μέτοχοι του ενεργειακού ομίλου είναι η Paneuropean Oil & Industrial Holdings (όμιλος Λάτση) που κατέχει το 47,12% και το ΤΑΙΠΕΔ που έχει στη διάθεση του το 35,48% των μετοχών. Οι μετοχές σε διασπορά αντιστοιχούν στο περίπου 8%.

H είσοδος νέων επενδυτών θα αυξήσει την συμμετοχή ξένων κεφαλαίων ενισχύοντας το free float της εταιρείας και θα διευκολύνει την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τον «πράσινο μετασχηματισμό» του ομίλου. Επίσης θα επιτρέψει

Στόχος των μετόχων από τη διάθεση του πακέτου των μετοχών της εταιρείας είναι αφενός να υπάρξει τόνωση της αξίας της μετοχής στο κοντινό μέλλον ώστε να αποτυπώνει πιο αντιπροσωπευτικά τις προοπτικές και την ανάπτυξη του ομίλου, και αφετέρου να εξασφαλιστούν κεφάλαια τα οποία θα μπορούσαν να επενδυθούν για τον πράσινο μετασχηματισμό του ομίλου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ