Νέα
  • ΓΔ: 1415.13 -0.29%
  • Τζίρος: 51,30 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Αύξηση των αποδόσεων σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη

Η πτωτική πορεία στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ ανακόπηκε σήμερα, μετά από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που ενίσχυσαν όσους υποστηρίζουν ότι είναι υπερβολικές οι προσδοκίες των επενδυτών σχετικά με την ταχύτητα και την έκταση που θα μειώσει η Fed τα επιτόκια το 2024. Ανοδικά κινούνται και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης. 

Στην Wall Street η άποψη που επικρατεί είναι ότι, αν και η ισχυρή απασχόληση κάνει τους επενδυτές να ανησυχούν λιγότερο για το ενδεχόμενο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας, η Fed πιθανόν να πρέπει να διατηρήσει τα υψηλά επιτόκια για μεγαλύτερο διάστημα.

Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας απογοήτευσαν τους traders, οι οποίοι κάποια στιγμή στοιχημάτιζαν ότι η Fed να μειώσει τα επιτόκια ακόμη και τον Μάρτιο. Τα swaps δείχνουν τώρα πιθανότητα 40% να συμβεί αυτό έναντι άνω του 50% προηγουμένως.

Σχεδόν 200.000 νέες θέσεις εργασίας

Μετά από μία σειρά στοιχεία που έδειχναν επιβράδυνση στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αυτά που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν μία επιτάχυνση τόσο της απασχόλησης όσο και των μισθών. Τον Νοέμβριο δημιουργήθηκαν 199.000 θέσεις μισθωτής απασχόλησης, εκτός του αγροτικού τομέα, η ανεργία υποχώρησε στο 3,7% και η αύξηση των μισθών ξεπέρασε τις εκτιμήσεις.

Οι αποδόσεις των διετών αμερικανικών ομολόγων έκαναν άλμα 11 μονάδων βάσης στο 4,71%, ενώ το δολάριο ενισχύθηκε και ο S&P 500 είχε σκαμπανεβάσματα μετά τη χθεσινή άνοδο.

Η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων ενισχύθηκε σήμερα κατά 7 μονάδες βάσης στο 4,22%, ενώ αντίστοιχη αύξηση σημείωσαν και τα γερμανικά 10ετή ομόλογα στο 2,26% και οι 10ετείς τίτλοι του ελληνικού δημοσίου, η απόδοση των οποίων ανήλθε στο 3,42%.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ