Νέα
  • ΓΔ: 898.63 -0.74%
  • Τζίρος: 96,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Πώς οι τεχνολογικοί κολοσσοί έχασαν 1,6 τρισ. σε τρεις εβδομάδες

 Wall Street
Wall Street / Πηγή: AP Images

Απώλειες που ισοδυναμούν με το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας κατέγραψαν σε όρους κεφαλαιοποίησης οι τεχνολογικές εταιρείες που διαπραγματεύονται στον Nasdaq από τις 12 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια καθώς οι επενδυτές γίνονται ολοένα και πιο νευρικοί από τη συνεχιζόμενη μεταβλητότητα στις αγορές ομολόγων, ειδικά, μάλιστα, από την άνοδο στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, όπως εκτιμούν αναλυτές.

Σύμφωνα, λοιπόν, με στοιχεία από το www.investors.com, οι μετοχές στον Nasdaq 100, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Apple, της Τesla και της Amazon, απώλεσαν κεφαλαιακή αξία περίπου 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με υψηλό κλεισίματος που βρέθηκε ο εν λόγω χρηματιστηριακός δείκτης στις 12 Φεβρουαρίου.

Αυτή η τεράστια απώλεια ισοδυναμεί με περίπου 10% των κερδών των 18 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που κατέγραψε η αγορά τον τελευταίο χρόνο. Αντιστοιχούν, επίσης στα δύο τρίτα των 2,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που απώλεσαν στο σύνολό τους οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ από τις 12 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με αναλυτές, ι ανησυχίες για πιθανή αύξηση του πληθωρισμού προκαλούν ράλι στην απόδοση τους 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού Δημοσίου, γεγονός που με τη σειρά του δημιουργεί ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη. 

«Η Wall Street συνειδητοποιεί ότι η αναταραχή στις αγορές ομολόγων ενδέχεται να συνεχιστεί καθώς η FED δεν φαίνεται διατεθειμένη να παρέμβει», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda. Και αυτό αρχίζει να κοστίζει ακριβά για τους επενδυτές σε μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ