Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Morgan Stanley: Προβλέπει «απογείωση» των αγορών καθώς η Fed στρέφεται σε μειώσεις επιτοκίων

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα «απογειωθούν» μόλις οι επενδυτές βεβαιωθούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχει ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων, προέβλεψε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, James Gorman, προσφέροντας αισιόδοξες προοπτικές για τον διάδοχό του.

Μιλώντας στους Financial Times λίγες ημέρες πριν παραδώσει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον συμπρόεδρο της Morgan Stanley Ted Pick, ο Gorman δήλωσε επίσης ότι το τραπεζικό σύστημα έχει γίνει πολύ πιο ασφαλές κατά τη διάρκεια της 14χρονης θητείας του, αφήνοντας την «ηλιθιότητα των τραπεζών» ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν.

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές και τμήματα της ίδιας της επενδυτικής τραπεζικής της Morgan Stanley αγωνίστηκαν να προσαρμοστούν στην επιθετική εκστρατεία της Fed για την πάταξη του πληθωρισμού και οι επενδυτές χωνεύουν τώρα τα ανάμεικτα μηνύματα των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας σχετικά με το πότε θα αρχίσουν οι μειώσεις των επιτοκίων.

►Διαβάστε επίσης: ΕΚΤ: Αφησε αμετάβλητα τα επιτόκια για δεύτερη συνεχόμενη φορά

«Το σοκ της πρόσφατης αύξησης των επιτοκίων έβαλε φρένο στις τραπεζικές συμφωνίες [και] στις συμφωνίες των κεφαλαιαγορών. Και αυτό [επειδή] όλοι δεν γνωρίζουν πραγματικά ποιο είναι το κόστος χρηματοδότησής τους», δήλωσε ο Gorman στους FT.

«Τη στιγμή που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα έχει δώσει συγκεκριμένο σήμα ότι έχει σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια, πόσο μάλλον το σημείο στο οποίο θα κάνει για πρώτη φορά μείωση των επιτοκίων, αυτές οι αγορές θα απογειωθούν. Και βρισκόμαστε ακριβώς στο κέντρο του σημείου όπου θα γίνει αυτή η δράση».

Ο 65χρονος Gorman, θα αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου την 1η Ιανουαρίου, παραδίδοντας τα ηνία στον Ted Pick. «Δεν θέλω να είμαι πλέον διευθύνων σύμβουλος. Μου άρεσε πολύ. Μου άρεσαν όλα. Το έκανα για 14 χρόνια, αυτό είναι αρκετό», δήλωσε.

Οι δύο άλλοι υποψήφιοι για την ανώτατη θέση - ο Andy Saperstein και ο Dan Simkowitz - παραμένουν ως συμπρόεδροι. Ο Gorman θα παραμείνει επίσης ως εκτελεστικός πρόεδρος για τον πρώτο χρόνο του Pick στη θέση του, επισφραγίζοντας μια ασυνήθιστα ομαλή μετάβαση στην ηγεσία της Wall Street.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ