Νέα
  • ΓΔ: 1413.52 +1.48%
  • Τζίρος: 33,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

UBS: Σύσταση στους επενδυτές να αγοράσουν ομόλογα για να κλειδώσουν υψηλές αποδόσεις

Τη σύσταση στους επενδυτές να αγοράσουν ποιοτικά ομόλογα, ώστε να κλειδώσουν υψηλές αποδόσεις καθώς η Fed θα μειώσει τα επιτόκια φέτος, κάνει η UBS.

«Αν και έχουμε την άποψη ότι είναι πολύ αισιόδοξες οι προσδοκίες των αγορών πως η πρώτη μείωση των επιτοκίων θα γίνει τον Μάρτιο, πιστεύουμε ότι παραμένει πιεστική ανάγκη οι επενδυτές να διαχειριστούν τη ρευστότητα και να κλειδώσουν αποδόσεις.

Ο επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management, Mark Haefele, συνιστά ιδιαίτερα τα 5ετή ομόλογα καθώς, όπως αναφέρει, προσφέρουν έναν ελκυστικό συνδυασμό υψηλότερων αποδόσεων και μεγαλύτερης σταθερότητας σε σχέση με τους τίτλους μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας,

Οι μειώσεις επιτοκίων είναι ξεκάθαρα στον ορίζοντα, σύμφωνα με την UBS και οι αποδόσεις των ομολόγων θα μειωθούν φέτος, σημειώνει.

Οι δηλώσεις του Waller

Αν και ο Christopher Waller, αξιωματούχος της Fed, δήλωσε ότι ο χρόνος των μειώσεων θα εξαρτηθεί από τα νεότερα στοιχεία, σημείωσε επίσης ότι η σχετική  διαδικασία πιθανόν θα αρχίσει φέτος, εφόσον δεν υπάρξει κάποια ανάκαμψη του πληθωρισμού.

Επιπλέον, υπάρχουν περισσότερες ενδείξεις για χαλάρωση της αγοράς εργασίας, με τις αναμενόμενες μισθολογικές πιέσεις να υποχωρούν και τις μισθολογικές αυξήσεις να μειώνονται περαιτέρω, σύμφωνα με έρευνα της Fed.

H UBS συνεχίζει να βλέπει μία συνολική μείωση των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης φέτος, με την πρώτη τον Μάιο, ενώ αναμένει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου να μειωθεί στο 3,5% στο τέλος του 2024 από 4,1% που ήταν χθες.  

Επιπλέον θεωρεί ότι η αμερικανική οικονομία οδηγείται σε μία ομαλή προσγείωση παρά τα πρόσφατα στοιχεία που έδειξαν ανθεκτικότητα.

Διψήφιες αποδόσεις στο σενάριο ανώμαλης προσγείωσης

Τα ποιοτικά ομόλογα έχουν μία ελκυστική σχέση κινδύνου-απόδοσης. «Αναμένουμε τις αποδόσεις για τα υψηλής ποιότητας ομόλογα μεσαίας διάρκειας να έχουν αποδόσεις κοντά στο 5% στο βασικό σενάριο μας. Στο σενάριο μία ανώμαλης προσγείωσης (της οικονομίας) θα αναμέναμε διψήφιες αποδόσεις.

Ακόμη και στο ιδανικό σενάριο, που είναι το λιγότερο ευνοϊκό για τα ομόλογα, οι αποδόσεις θα συνεχίσουν πιθανόν να είναι θετικές. Επομένως, αν και η μεταβλητότητα των αποδόσεων είναι πιθανό να παραμείνει υψηλή βραχυπρόθεσμα, ο κίνδυνος επενεπένδυσης για επενδυτές με υψηλά χρηματικά διαθέσιμα δείχνει την ανάγκη για τοποθετήσεις σε ποιοτικά ομόλογα, δεδομένων των προοπτικών θετικών αποδόσεων σε ένα φάσμα σεναρίων», αναφέρει η UBS.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ