Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τον S&P 500 η Goldman Sachs

Πηγή: AP

Η Goldman Sachs αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τον δείκτη S&P 500 στις 5.200 μονάδες, περίπου 4% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα, επικαλούμενη τις βελτιωμένες προοπτικές κερδών για τις εταιρείες του δείκτη.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία είχε προηγουμένως προβλέψει ότι ο δείκτης θα έκλεινε το 2024 στις 5.100 μονάδες, από τις 4.700 μονάδες που προέβλεπε τον Δεκέμβριο, λόγω της υποχώρησης του πληθωρισμού και των προσδοκιών για χαλάρωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εντός του έτους.

Η Goldman προέβλεψε την Παρασκευή αύξηση των κερδών των εταιρειών του S&P 500 κατά 8% φέτος, τροφοδοτούμενη από τις βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ και τα ισχυρότερα περιθώρια κέρδους των μεγαλομετοχικών εταιρειών.

 «Αναμένουμε ότι η ισχυρή αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ και ένα ελαφρώς ασθενέστερο δολάριο θα στηρίξουν τα κέρδη ανά μετοχή, ενώ τα μειωμένα επιτόκια και οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου θα αποτελέσουν μια μικρή τροχοπέδη», δήλωσε ο David Kostin, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Goldman Sachs.

Ο Kostin αναμένει ότι τα κέρδη κυρίως των μετοχών Magnificent 7  (Apple, Alphabet, Microsoft, Amazon.com, Meta Platforms, Tesla και Nvidia), θα ενισχύσουν τα συνολικά κέρδη του S&P 500 το 2024. Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και η δυναμική των καταναλωτών αναμένεται να δώσουν ώθηση στην αύξηση των εσόδων παράλληλα με τη διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους, πρόσθεσε ο Kostin.

Ο ίδιος αναμένει ότι οι μετοχές Magnificent 7 θα σημειώσουν την ισχυρότερη αύξηση των κερδών μεταξύ των τομέων του S&P 500.

Για τον υπόλοιπο δείκτη, τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους αναμένεται επίσης να βελτιωθούν, αλλά σε «πολύ μικρότερο» βαθμό, δήλωσε ο Kostin.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ