Νέα
  • ΓΔ: 1435.55 +1.06%
  • Τζίρος: 44,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Αναζητεί νέα άνοδο προς τις 1.420 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Intimenews
Πηγή: Intimenews

Οι χθεσινές διορθωτικές κινήσεις στις ξένες αγορές σε Αμερική και Ευρώπη ήταν μία μάλλον αναμενόμενη εξέλιξη μετά την εκτόξευση των χρηματιστηριακών δεικτών και μετοχών προς ιστορικά υψηλά στις ΗΠΑ και σε ιστορικά πολυετιών στην Ευρώπη. Οι αγορές παραμένουν κοντά σε υψηλά επίπεδα βασιζόμενες κυρίως σε εταιρικά αποτελέσματα. Στο πεδίο των μακροοικονομικών μεγεθών και των επιτοκίων, «ουδέν νεώτερο από το οικονομικό μέτωπο» αλλά όλοι περιμένουν νέες δηλώσεις από την FED σχετικά με τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Μία μάλλον θετική εξέλιξη είναι η ανάκαμψη των κινεζικών χρηματιστηριακών δεικτών που ίσως επηρεάσει και τα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Κατά την έναρξη των ευρωπαικών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,07%, o γαλλικός CAC (-0,01%), o ιταλικός MIB είχε άνοδο 0,26% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 αυξήθηκε κατά 0,12%.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Σταθεροποιείται πάνω από τις 1.410 μονάδες και αναζητεί νέα άνοδο προς τις 1.420 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινείται πέριξ των 1.414 μονάδων (χθεσινό κλείσιμο) και με χαμηλές συναλλαγές. Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών είναι απόλυτα ισορροπημένο με 27 ανοδικές μετοχές και 29 πτωτικές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap υποχωρεί οριακά (-0,04%), ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap υποχωρεί κατά (-0,16%). Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτης αυξάνεται οριακά κατά 0,07%.

Αντίρροπες τάσεις στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης

Η χθεσινή συνεδρίαση έδειξε πως ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο μπορεί να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 1.400 μονάδες λόγω των αντίρροπων τάσεων μεταξύ τραπεζικών και μη τραπεζικών blue chips. Χθες διόρθωσαν οι τραπεζικές μετοχές αλλά η αγορά πήρε ώθηση από μερικά μη χρηματοοικονομικά blue chips (Coca Cola HBC, Titan , ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, Τέρνα Ενεργειακή) και έτσι σταθεροποιήθηκε στις 1.414 μονάδες. Το placement του ΤΧΣ για τις μετοχές που έχει στην Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί το θέμα της εβδομάδας ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα και τα μερίσματα προσπαθούν να δώσουν συγκυριακή άνοδο στις μετοχές. Σε περίπτωση υποχώρησης Γενικού Δείκτη σήμερα, οι 1.400 μονάδες παραμένουν μία βασική στήριξη, ενώ σε περίπτωση ανόδου οι 1.420 μονάδες είναι μία πρώτη αντίσταση. Tο ζητούμενο είναι να αυξηθεί και η συναλλακτική δραστηριότητα που χθες υποχώρησε κάτω από τα 70 εκατ. Ευρώ για δεύτερη φορά μέσα στο 2024, δείγμα μίας στάσης αναμονής.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ