Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Στις 1.425 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με οριακή άνοδο

Με επενδυτικό κρεσέντο ολοκληρώθηκε χθες ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος ξεκινά με τις προσδοκίες για μία άνοδο προς τις 1.430-1.460 μονάδες ώστε να κλείσει το χρηματιστηριακό κενό της διόρθωσης των 13 ετών (από τον Απρίλιο 2011) για το ελληνικό χρηματιστήριο. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.425,79 μονάδες με οριακή άνοδο 0,07%. Από τις μετοχές που συναλλάσσονται οι 58 κινούνται ανοδικά και οι 22 πτωτικά. O δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξάνεται οριακά (0,03%), ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (0,6%)

Τράπεζα Πειραιώς και αποτελέσματα χρήσης εισηγμένων

Η ειδησιογραφία κινείται πέριξ των δρώμενων του επικείμενου placement των μετοχών του ΤΧΣ για την Τράπεζα Πειραιώς. Πιθανότατα σήμερα , αργότερα, να έχουμε ειδήσεις για το ενημερωτικό φυλλάδιο έτσι ώστε από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει η διαδικασία. Επίσης , τα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων για το 2023 και οι ανακοινώσεις μερισμάτων δίνουν δυναμική στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και ειδικά σε επιλεγμενες εισηγμένες όπως για παράδειγμα είδαμε χθες για τα ΕΛΠΕ που ανακοίνωσαν τα καλύτερα αποτελέσματα των τελευταίων ετών.

Ξένες Αγορές

Η πορεία των ξένων αγορών και οικονομιών αποτελεί βασικό παράγοντα που θα κινητοποιήσει τους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές και για περιφερειακά χρηματιστήρια όπως είναι το ελληνικό. Η πρώτη συνεδρίαση του Μαρτίου ξεκίνησε με άνοδο για τις μεγαλύτερες ευρωπαικές χρηματιστηριακές αγορές. Ενδεικτικά, ο γερμανικός DAX αυξάνεται στα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων κατά 0,63%, ο γαλλικός CAC κινείται οριακά ανοδικά, ο ιταλικός MIB έχει άνοδο 0,69% και ο Eurostoxx 50 αυξάνεται κατά 0,34%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα