Νέα
  • ΓΔ: 1441.02 -0.08%
  • Τζίρος: 30,02 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ιαπωνία: Ο Nikkei έσπασε κάθε ρεκόρ - Πάνω από 40.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του

Ο δείκτης Nikkei του ιαπωνικού χρηματιστηρίου ξεπέρασε σήμερα, λίγο μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης, το όριο των 40.000 μονάδων, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στον χρηματιστηριακό δείκτη της Ιαπωνίας έδωσαν ώθηση προς τα πάνω τα κέρδη στη Wall Street στα τέλη της περασμένης Παρασκευής, όταν η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατασκευής τσιπ Nvidia ξεπέρασε τα 2 τρισ. δολάρια.

Ο Nikkei, που θεωρείται ο πιο ενδεικτικός και ήδη ξεπέρασε τον περασμένο μήνα προηγούμενα ιστορικά υψηλά, τα οποία ανάγονταν στον Δεκέμβριο του 1989, άνοιξε με άνοδο 290 μονάδων ή 0,73% από το κλείσιμο της Παρασκευής, στις 40.201,76 μονάδες. Έκλεισε την πρωινή συνεδρίαση στις 40.226,83 μονάδες. Οι μετοχές που σχετίζονται με τους ημιαγωγούς, όπως η Tokyo Electron και η Advantest, οδήγησαν σε υψηλά, καθώς και οι δύο σημείωσαν άνοδο 3% στις πρωινές συναλλαγές.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ