Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Tράπεζα Πειραιώς: Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το placement του ΤΧΣ - Καλύφθηκε ήδη το 1,3 δισ. ευρώ 

Πηγή: Eurokinissi

Ανοιξε στις 10.00 ώρα Ελλάδος το βιβλίο προσφορών για το placement των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και σε χρόνο ρεκόρ (μισή ώρα) υπερκαλύφθηκε τέσσερις φορές. Μάλιστα εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της προσφοράς η υπερκάλυψη μπορεί να φθάσει τις 10 φορές. 

Το ΔΣ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αποφάσισε το βράδυ της Κυριακής τη διάθεση του 22% (275.080.789 μετοχές) με δυνατότητα επέκτασης στο 27% (62.518.361 μετοχές) -εφόσον επαληθευτούν οι προσδοκίες για σημαντική υπερκάλυψη της προσφοράς.

Το εύρος των τιμών προσφοράς διαμορφώνεται μεταξύ 3,70 ευρώ (μέση τιμή κλεισίματος εξαμήνου) και 4 ευρώ (κλείσιμο Παρασκευής), όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία. Το εύρος του discount είναι αυτό που καθορίζει, μεταξύ άλλων, την επιτυχία του placement και εξαρτάται τόσο από το ύψος της ζήτησης όσο και από την τιμή στην οποία θα καθοριστεί από την ζήτηση των επενδυτών.

Διαβάστε επίσης: ΤΧΣ: Εναρκτήριο λάκτισμα για τη διάθεση του 22%+5% της Πειραιώς - Σε ποιο ύψος μπορούν να φτάσουν τα έσοδα του Δημοσίου

Το τίμημα που θα εισπράξει συνολικά το Δημόσιο μπορεί να ανέλθει έως τα 1,34 δισ. ευρώ (εφόσον διατεθεί το 27%) ή τα 1,086 δισ. ευρώ (για το 22%). Θυμίζεται ότι τα έσοδα του ΤΧΣ από την πώληση των μετοχών του στις τράπεζες πιστώνονται απευθείας στην απομείωση του χρέους στον ESM. 

Όσον αφορά στο μείγμα της διάθεσης, το 85% των μετοχών θα διατεθεί σε ξένους θεσμικούς επενδυτές και funds και το 15% σε εγχώριους επενδυτές, με το 30% εξ αυτών να ικανοποιεί τη ζήτηση λιανικής και το 70% τη ζήτηση εγχώριων θεσμικών επενδυτών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι προσφορές που εξασφάλισε η Bank of America είχαν ξεπεράσει τα 1,34 δισ. ευρώ, δηλαδή έχει υπερκαλυφθεί το ζητούμενο ποσό για το 27%, και από εδώ και μέχρι την Τετάρτη θα μετρούν τις υπερκαλύψεις.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ