Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια σταθεροποίησης και ανόδου από τις 1.380 μονάδες

Πηγή: Eurokinissi

Πλαγιοκαθοδικά ξεκίνησαν σήμερα οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη μετά την ανάκαμψη της προηγούμενης εβδομάδας. Οι αγορές αξιολογουν ως αρνητικές εξελίξεις για την μείωση των επιτοκίων ορισμένα δευτερογενή στοιχεία από την Απασχόληση στις ΗΠΑ και έτσι βρίσκουν αφορμή για διορθωτικές κινήσεις. Επί της ουσίας, τόσο οι επενδυτές όσο και οι Κεντρικές Τράπεζες θα ήθελαν χαμηλότερα τα χρηματιστηρία για διαφορετικούς λόγους. Οι επενδυτές γιατί θέλουν να επανατοποθετηθούν και οι Κεντρικές Τράπεζες γιατί η δημιουργία υπεραξιών και κεφαλαιακών κερδών τροφοδοτεί τον πληθωρισμό.

Στα πρώτα λεπτά των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων, ο DAX αυξάνεται οριακά 0,2%, ο γαλλικός CAC κινείται σταθεροποιητικά, ο ιταλικός MIB έχει οριακή μεταβολή 0,15% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 είναι σταθερός. Ωστόσο τα περιφερειακά χρηματιστήρια (ολλανδικό, ισπανικό κά) κινούνται διορθωτικά.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Προσπάθεια σταθεροποίησης και ανόδου από τις 1.380 μονάδες

Η προηγούμενη εβδομάδα έδειξε ότι το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει να συσσωρεύει. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε την μεγαλύτερη εβδομαδιαία υποχώρηση (-2,7%) από τον Οκτώβριο 2023 με πιέσεις σε όλο το εύρος των χρηματιστηριακών κεφαλαιοποιήσεων.

Στα χαμηλά υποχώρησε και κάτω από τις 1.370 μονάδες , για να επιστρέψει πάνω από τις 1.380 μονάδες δείχνοντας πόσο καθοριστικό τεχνικό επίπεδο στήριξης είναι οι 1.380 μονάδες.

Η σημερινή εβδομάδα ξεκινά από τα επίπεδα πέριξ των 1.380 μονάδων και ανάλογα με τις τάσεις που θα διαμορφωθούν στις τραπεζικές μετοχές και σε ορισμένα άλλα δεικτοβαρή blue chips μπορούμε να δουμε άνοδο προς τις 1.395 μονάδες .

Στα πρωτα λεπτά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης αυξάνεται κατά 0,4% προς τις 1.389 μονάδες με 44 μετοχές να κινούνται ανοδικά και 13 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξάνεται κατά 0,54%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 0,44%. Ο τραπεζικός κλάδος αυξάνεται κατά 0,97% και δίνει τον ανοδικό τόνο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα