Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ξύπνησαν τα μετοχικά αμοιβαία, ο Τιτάν που πάει για εξαγορές και η Coca Cola που πάει με όλα  

Πηγή: Eurokinissi

“Ξύλο” στην Αμερική . Μεγάλες πιέσεις σε Dow Jones και S&P 500

Έντονη πτώση κατέγραφαν οι αμερικανικοί δείκτες λίγο πριν τις 22.00 ώρα Ελλάδος. Ο Dow Jones υποχωρούσε πάνω από 500 μονάδες. Οι γεωπολιτικές εντάσεις, οι προεδρικές εκλογές και ο αυξανόμενος πληθωρισμός αποτελούν αφορμές για ρευστοποιήσεις. Πάντως οι μεγάλοι οίκοι βλέποντας τις υπερβολές στις αποτιμήσεις (δεικτών και μετοχών) ψάχνουν αφορμές για να πάρουν τα κέρδη τους.

Γενικός Δείκτης: Μία αιφνιδιαστική και δυσάρεστη πτώση σ' ολόκληρο το ταμπλό

Μεγαλύτερης έντασης απ' ότι αναμενόταν ήταν η χθεσινή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη. Και δεν συζητούμε για την υποχώρηση αλλά κυρίως τις αυξημένες πωλήσεις και τον αριθμό των πτωτικών μετοχών.  Προς το τέλος της συνεδρίασης οι μετοχές που υποχωρούσαν ξεπερνούσαν τις 100, για να μειωθούν στο τέλος στις 95 που και πάλι είναι υψηλός αριθμός.

FTSE Mid Cap: Ρευστοποιούν και βασικοί μέτοχοι

Μπορεί οι ξένοι επενδυτές να ρευστοποιούσαν σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης την προηγούμενη εβδομάδα αλλά στις μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης, ρευστοποιούσαν κυρίως εγχώριοι θεσμικοί και βασικοί μέτοχοι.

Εισροές στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια

Αυξημένες εισροές είχαν τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, οι εισροές ανήλθαν στα 22 εκατ. Ευρώ. Για να καταλάβετε την τάξη μεγέθους, οι εισροές από την αρχή του χρόνου ήταν συνολικά 50 εκατ. Ευρώ.

Attica Bank : Η μόνη τράπεζα που δεν θα έχει πρόβλημα την αναβαλόμενη φορολογία

Mετά τη συνένωση με την Παγκρήτια Τράπεζα, η Attica Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα, που δε θα έχει αναβαλλόμενη φορολογία (DTC), αλλά μόνο καθαρής ποιότητας κεφάλαια και ως στόχο ένα πολύ χαμηλό δείκτη κόκκινων δανείων. Όπως είπε, «υπάρχει κενό στην πραγματική οικονομία, καθώς οι τράπεζες στο παρελθόν διοχέτευσαν τις δυνάμεις τους σε μεγάλες επιχειρήσεις», ενώ πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να μιλάς για ανάπτυξη και να είναι 70 δισ. ευρώ, το 50% της οικονομίας, στους servicers. Το στίγμα να φύγει και να δώσουμε νέα ευκαιρία στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αλλιώς δε θα έχουμε ανάπτυξη».
 

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το big plan της ΔΕΗ, τα σχέδια του Μυτιληναίου και η προβλέψιμη κα Λαγκάρντ
 

Μotor Oil : Οι επενδύσεις των 2,5 δισ. Ευρώ

Ο όμιλος της Motor Oil, έχει επενδύσει 2,5 δις. ευρώ ακριβώς στην κατεύθυνση της ενεργειακής μετάβασης  με γνώμονα την ανθεκτικότητα και την συνεισφορά στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Τέλος, ειδική μνεία έκανε στην πυρηνική ενέργεια 4ης γενιάς ως μέσο αλλαγής που μπορεί στο μέλλον να προσφέρει φθηνή ηλεκτρική ενέργεια όπως και στην κυκλική οικονομία και ειδικότερα στην επεξεργασία και αξιοποίηση των αποβλήτων για την παραγωγή φθηνότερης ενέργειας.

PROFILE : Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ισχυρή ανάπτυξη εντός και εκτός συνόρων

Μέσα στο έτος έκλεισαν συμφωνίες με 45 οργανισμούς σε 12 διαφορετικές χώρες, που απέφεραν νέες πωλήσεις από άδειες λογισμικού, συνδρομές, υπηρεσίες και έργα, σε όλους τους τομείς της δραστηριότητας, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων και τα επαναλαμβανόμενα έσοδα που θα υλοποιηθούν την επόμενη τριετία ανέρχονται σε 120 εκατ. ευρώ.

Σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Profile παρουσίασε αύξηση 20% και ανήλθε σε 30,1 εκατ. ευρώ έναντι 25,0 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022.
Τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 7,33 εκατ. έναντι € 6,20 εκατ. το 2022, τα Κέρδη προ Φόρων αυξήθηκαν κατά 34% σε € 5,13 εκατ. από € 3,83 εκατ., ενώ τα Κέρδη μετά Φόρων αυξήθηκαν κατά 18% σε € 3,85 εκατ. από € 3,27 εκατ.

Alpha Finance για Τιτάν: Αυξάνει την τιμή στόχο στα €35,83 διατηρώντας τη σύσταση ‘’Αγοράς’’. Βλέπει εξαγορές και συγχωνεύσεις

Η Τιτάν αποτελεί μία από τις κύριες επιλογές των αναλυτών της Alpha Finance για το 2024, με τη νέα τιμή στόχο στα €35,83 ανά μετοχή να οδηγεί σε συνολική απόδοση 41% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Επιπλέον, στην έκθεσή της η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η μετοχή συνεχίζει και το 2024 την ανοδική πορεία που κατέγραψε το 2023, σημειώνοντας από τις υψηλότερες αποδόσεις παγκοσμίως στον κλάδο του τσιμέντου. Παρά το σημαντικό re-rerating, ο ισχυρός κύκλος ανάπτυξης αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω υπεραξία για τους μετόχους

Οι νέες προβλέψεις της χρηματιστηριακής λαμβάνουν υπόψη αυτή τη νέα δυναμική, ενώ είναι σύμφωνες με τη γενικότερη στρατηγική της Διοίκησης. Οι δραστηριότητες στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα/Δ. Ευρώπη αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 76% και 69% αντίστοιχα των εσόδων και της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) το 2026. Παράλληλα, οι ρυθμοί ανάπτυξης στις εν λόγω περιοχές αναμένονται ισχυροί, με τα κέρδη ανά μετοχή το 2026 να εκτιμώνται στα €3,84, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις της Διοίκησης (€3,00 ανά μετοχή). Δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί, η αναζήτηση ευκαιριών εξαγορών και συγχωνεύσεων (M&A) για περαιτέρω βελτιστοποίηση της αξίας σε επιμέρους γεωγραφικές περιοχές δραστηριοποίησης.

Morgan Stanley: Σε 3-4 χρόνια θα ωριμάσουν τα κέρδη από την συμφωνία με την ΔΕΗ. Αυξάνει τιμή στόχο στα 46 ευρώ

Στα 46 ευρώ, από 43 ευρώ προηγουμένως, δίνοντας σύσταση overweight, θέτει την τιμή-στόχο για τη Mytilineos η Morgan Stanley, μετά την ανακοίνωση του deal της εισηγμένης με τη ΔΕΗ.
Η συναλλαγή είναι η μεγαλύτερη συμφωνία για την M Renewables της Mytilineos και επιτρέπει στην εταιρεία να κλειδώσει τιμή πώλησης πριν από την έναρξη της ανάπτυξης. Αυτό μειώνει το ρίσκο από την επένδυση σε μεγάλο βαθμό και αφήνει τη Mytilineos με διαχειρίσιμο κίνδυνο εκτέλεσης/κεφαλαίου, δεδομένου του ισχυρού ιστορικού της.
Σύμφωνα με την ανάλυση της Morgan Stanley, από τη συμφωνία προκύπτει σημαντικό premium έναντι του επενδυμένου κεφαλαίου 33% (NPV/Capex). Με άλλα λόγια, υπολογίζει ένα σημαντικό δυνητικό κεφαλαιακό κέρδος για τη MYTIL, αποκρυσταλλωμένο σε 3-4 χρόνια.

Coca Cola HBC: Επανέρχεται πάλι προς τα υψηλά επίπεδα των 30 ευρώ.

Διόρθωσε λίγο η μετοχή κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις αλλά επανήλθε πάλι σε τροχιά για τα 30 ευρώ όπου συναντά ισχυρή αντίσταση. Να σημειωθεί ότι το β' και γ' τρίμηνο αποτελούν τα ισχυρά τρίμηνο για την κατανάλωση και αναψυκτικών και νερού και μπύρας και βότκας. Όλα τα έχει η Coca Cola HBC

H ατζέντα της επόμενης εβδομάδας

Στο εξωτερικό συνεχίζονται οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων α’ τριμήνου στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα με κυριότερες αυτές των Goldman Sachs (15/04), Bank of America, Johnson &Johnson, Morgan Stanley (16/04) Blackstone, Netflix (18/04) American Express και P&G (19/04). Σε μάκρο επίπεδο ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις για τις λιανικές πωλήσεις Μαρτίου στις ΗΠΑ (15/04) και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη (17/04) για τον οποίο εκτιμάται ότι θα περιοριστεί τον Μάρτιο στο 2,4%.
Στα εγχώρια προγραμματισμένα γεγονότα οι εισηγμένες που ανακοινώνουν αποτελέσματα του 2023 την ερχόμενη εβδομάδα είναι οι Orilina Properties, Viokarpet, Κρι-Κρι (16/04), Jumbo, ΟΛΘ, Lamda Development, ΑΔΜΗΕ (17/04) και Aloumyl (19/04). Χωρίς το μέρισμα χρήσης 2023 θα διαπραγματεύονται την Δευτέρα οι μετοχές της Πετρόπουλος (€0,8644), την Πέμπτη χωρίς το μέρισμα θα διαπραγματεύονται οι μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος (€0,6720) ενώ την Παρασκευή θα είναι κομμένη η μετοχή της Παπουτσάνης από το υπόλοιπο μερίσματος της περυσινής χρήσης (€0,04). Επισημαίνεται τέλος ότι το βράδυ της την ερχόμενης Παρασκευής η S&P θα ανακοινώσει την ετυμηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ