Νέα
  • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
  • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές - Οριακά πάνω από τις 1.370 μονάδες ο Γ.Δ. στο ελληνικό χρηματιστήριο

Πηγή: Pixabay

Ασκήσεις ισορροπίας... για τους περισσότερους δείκτες στις χρηματιστηριακές αγορές με πολλούς συντελεστές δυσκολίας. Η πορεία των επιτοκίων μετά τις νέες δηλώσεις των κεντρικών τραπεζών, οι τιμές πετρελαίου μέσα στη γεωπολιτική κρίση της Μέσης Ανατολής, οι ρυθμοί ανάπτυξης σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία και τα υψηλά επίπεδα τιμών στις μετοχικές αγορές είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν τις βραχυπρόθεσμες τάσεις στα χρηματιστήρια. Επιπλέον έχουν ξεκινήσει οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων α' τριμήνου (Q1) σε Αμερική και Ευρώπη και θα δείξουν σε ποιά κατάσταση βρίσκονται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Ανοδικά στα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί δείκτες

Στα πρώτα λεπτά των σημερινών ευρωπαικών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,17%, ο γαλλικός CAC κατά 0,59%, ο ιταλικός MIB κατά 0,43% και ο Eurostoxx 50 κατά 0,45%. Bέβαια, εάν κρίνουμε από τις πρόσφατες συνεδριάσεις, με την υπάρχουσα μεταβλητότητα δεν αποκλείεται να αλλάξει η ενδοσυνεδριακή τάση όταν ξεκινήσουν (το απόγευμα) οι αμερικανικές αγορές. Γι' αυτό όλοι οι χρηματιστές συστήνουν είτε αγορές με στόχο την μεσομακροπρόθεσμη διακράτηση είτε εξαιρετικά βραχυπρόθεσμο trading σε όσους βέβαια μπορούν να το κάνουν. Γι' αυτό και βλέπουμε έντονη μεταβλητότητα μέσα στις συνεδριάσεις και μεταβολές στα blue chips.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Πορεία επιστροφής προς τις 1.380 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης έχασε κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις τα κομβικά επίπεδα των 1.380 μονάδων και χθες προσπάθησε να επιστρέψει προς τις 1.370 μονάδες. Όμως η αυξημένη μεταβλητότητα στις τραπεζικές μετοχές δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί δυναμική αντίδρασηκαι ώθηση. Στις τραπεζικές μετοχές, οι 2 από τις 4 συστημικές έκλεισαν με απώλειες και αυτό περιόρισε την άνοδο. Καλύτερη εικόνα είχαν τα μη χρηματοοικονομικά blue chips. Τα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων και οι διανομές μερισμάτων είναι αυτά που μπορούν να δώσουν βραχυπρόθεσμη τάση. Από εκεί και πέρα, οι ξένοι μέτοχοι των ελληνικών blue chips θα ακολουθήσουν τις τάσεις των μεγάλων χρηματιστηριακών αγορών και ενδεχομένως να μειώσουν ή να αυξήσουν θέσεις.

Στα πρώτα λεπτά της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.373,2 μονάδες με άνοδο 0,57%. Από τις μετοχές που ξεκίνησαν να συναλλάσονται η αναλογία ανοδικών / πτωτικών είναι 3 προς 1. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξάνεται κατά 0,6%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) έχει άνοδο 0,3% και ο τραπεζικός δείκτης κατά 0,63%. Έντονότερα ανοδικά κινούνται , τα προσωπικά οικιακά προιόντα (1,17%), οι βιομηχανικές (0,75%) και τα πετρελαιοειδή (0,55%).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ