Νέα
 • ΓΔ: 1421.71 -0.32%
 • Τζίρος: 151,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Ο Γ.Δ. για 1400, η άνοδος και των 6 τραπεζών και η Jumbo με ισχυρές συστάσεις

Ευρωπαική άνοδος- αμερικανική αστάθεια

Πρόλαβαν και ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις με θετικές μεταβολές οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες. Συμπαρέσυραν και το ελληνικό χρηματιστήριο σε μία συνεδρίαση με επιστροφή του Γενικού Δείκτη στα επίπεδα των 1.380 μονάδων. Αντίθετα οι αμερικανικές αγορές, ξεκίνησαν ανοδικά και μετά διολισθησαν και πάλι. Πλέον οι αναλυτές εκτός από τις γεωπολιτικές εξελιξεις, κυττούν και τον ρυθμό ανάπτυξης του αμερικανικού ΑΕΠ αλλά την πορεία πετρελαίου. Όλα δένουν γλυκά μεταξύ τους...

ΓΔ: Κομβική επιστροφή στις 1.381 μονάδες

Για τις 1.380 μονάδες έχουμε γράψει πολλές φορές ότι αποτελεί μία ισχυρή στήριξη και, ενδεχομένως, μία εξίσου ισχυρή αντίσταση. Θεωρούμε ότι η υπέρβασή του Γενικού Δείκτη ανοίγει την επιστροφή προς τις 1.400 μονάδες, δηλαδή αυτά τα επίπεδα που είχε στις αρχές Απριλίου. Κλειδί οι τράπεζες αλλά βλέπουμε ότι το εγχώριο ενδιαφέρον έχει μετακινηθεί σε άλλα blue chips

Τράπεζες: Μία σπάνια συνεδρίαση

Χθες ήταν μία από τις λίγες συνεδριάσεις που έχουμε δει τα τελευταία 2 χρόνια όπου και οι 6 τραπεζικές μετοχές (4 συστημικές , Attica Bank , Optima) κατέγραψαν άνοδο. Μία ελπίδα ότι θα επιστρέψουν σε ανοδικό κανάλι όταν διαμορφωθούν οι συνθήκες.  

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Επενδύσεις σε 3 κρίσιμα ορυκτά ύψους 350 εκατ. 

Η MYTILINEOS συνεχίζει να κάνει επενδύσεις στην Ευρώπη, να υποστηρίζει θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και να στηρίζει εμπράκτως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. «Εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει», σημείωσε χαρακτηριστικά σε εκδήλωση της Eurometaux , για να προσθέσει ότι απαιτείται και η ευρωπαϊκή στήριξη. Ειδικά σήμερα που η MYTILINEOS σχεδιάζει μία μεγάλη επένδυση για την παραγωγή γαλλίου, που θα καλύψει τις ανάγκες της Ε.Ε. Αποκάλυψε μάλιστα ότι η εταιρεία έχει ήδη υποβάλει αίτηση στο Ταμείο Καινοτομίας για 350 εκατ. ευρώ για 3 κρίσιμα ορυκτά (γάλλιο, βωξίτη, αλουμίνιο).

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Οι νέοι χρησμοί της Goldman Sachs για τις τραπεζικές μετοχές, τα δυο ερωτηματικά για την Ελλάκτωρ και το αντίο στις μειώσεις επιτοκίων

Autohellas : Μεγάλο μέρισμα (0,7 ευρώ )  για το 2023

Η Γενική Συνέλευση, ενέκρινε ομόφωνα τη διάθεση μερίσματος ύψους €0,70 ανά μετοχή για τη χρήση του 2023. Το καθαρό πληρωτέο μέρισμα θα ανέλθει σε €0,665 ανά μετοχή. Ως ημερομηνία αποκοπής (cut-off date) ορίζεται η Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 όπου οι μετοχές θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην καταβολή μερίσματος. Δικαιούχοι καταβολής του μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 (Record Date). Κατά τα ανωτέρω, η πληρωμή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 μέσω της  ALPHA BANK

ΕΛΛΑΚΤΩΡ : Με ρευστά διαθέσιμα 700 εκατ. Ευρώ 

Μετά τις τόσες πωλήσεις, διαχωρίζει τα μεγέθη σε συνεχιζόμενες δραστηριότητες και διακοπτόμενες. Τα βασικά Οικονομικά μεγέθη Ομίλου για το 2023 από Συνεχιζόμενες Δραστηριότητες (ΣΔ).

 • Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) €242,2 εκατ., αύξηση 46% σε σχέση με το 2022, με περιθώριο EBITDA 63%.
 • Κέρδη προ Φόρων (ΚΠΦ) €143,6 εκατ., έναντι €28,8 εκατ. το 2022, αύξηση +400%.
 • Καθαρά Κέρδη €116 εκατ. έναντι ζημιών €2,6 εκατ. πέρυσι.
 • Θετικές Λειτουργικές Ταμειακές Ροές ύψους €73,5 εκατ.
 • Καθαρή ρευστότητα Ομίλου €1308 εκατ. στις 31.12.2023 έναντι €1522 εκατ. Στις 31.12.2022.
 • Τα ταμειακά διαθέσιμα και άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία ενεργητικού του Ομίλου ανήλθαν σε €521 εκατ. στις 31.12.2023 έναντι €364 εκατ. στο τέλος του 2022.
 •  Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων €975 εκατ. ήτοι €2,80 ανά μετοχή. Ίδια κεφάλαια αναλογούντα στους μετόχους της πλειοψηφίας €897 εκατ., ήτοι €2,57 ανά μετοχή.

Στη Γενική Συνέλευση τον Μάιο αναμένεται να ανακοινωθεί  η επιστροφή κεφαλαίου

Space Hellas : Πιστοποιήθηκε ως μεγάλος συνεργάτης της DELL

Πιστοποιήθηκε ως “Advanced Services Deployment Partner” από τη Dell Technologies. Έλαβε τη σημαντική αυτή πιστοποίηση στην εφαρμογή των λύσεων PowerEdge, PowerStore, MX Modular Infrastructure, PowerProtect DD και Unity.

ΕΧΑΕ: Παραμένει κάτω από τα 5 ευρώ η μετοχή

Σημαντική είναι αδυναμία ανόδου της μετοχής της ΕΧΑΕ.  Παραμένει από τις πλέον υποτιμημένες μετοχές.  Είχε υποχωρήσει πρόσφατα προς τα 4,8 ευρώ και πλέον επιστρέφει στα 5 ευρώ. Όμως τα δεδομένα του α' τριμήνου θα δείξουν μεγάλη άνοδο του τζίρου και της κερδοφορίας. Θα πρέπει να σκεφτούν κάτι να κάνουν εκεί στη Λ.Αθηνών. Δεν γίνεται οι επίσημοι συνομιλητές με τους ξένους οίκους να μην μπορούν να φροντίσουν το 'σπίτι' τους.

Alpha Trust ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Η “τελευταία των Μοϊκανών” 

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων, ενέκρινε τη διανομή μερίσματος από κέρδη της χρήσης 2023 συνολικού ποσού ευρώ 1.073.064,90 ή 0,30 ευρώ ανά μετοχή, με δικαίωμα επανεπένδυσης του μερίσματος, στο πλαίσιο του προγράμματος επανεπένδυσης μερίσματος πενταετούς διάρκειας (2023 – 2028).

JUMBO: Την αγάπησε και η Citi 

Η Citi προτείνει σύσταση αγοράς για τη μετοχή της Jumbo με τιμή στόχο τα 31,50 ευρώ και συνδυαστικά με την μερισματική απόδοση προβλέπει το περιθώριο ανόδου της μετοχής είναι σχεδόν 30%.

Η αμερικανική τράπεζα χαρακτηρίζει τα περιθώρια κερδοφορίας για την περσινή χρονιά της Jumbo ισχυρά και πάνω από τις εκτιμήσεις της, στοιχείο το οποίο μαζί με την ισχυρή ανάκαμψη το φετινό Μάρτιο, θα πρέπει να στηρίξει τις μετοχές της εταιρείας στο ταμπλό του ΧΑ. Η διοίκηση είναι αισιόδοξη για τις φετινές τάσεις των πωλήσεων και του περιθωρίου κέρδους, ενώ η Jumbo αναμένεται να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για φέτος (+8% με 10% αύξηση πωλήσεων και EPS) μετά τα αποτελέσματα του Απριλίου, λαμβάνοντας ενδεχομένως υπόψη το υψηλότερο κόστος αποστολής λόγω των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Lamda Development: Το 2026-2027 παράδοση της 1ης φάσης του Ellinikon 

Η πρώτη φάση του Ελληνικού θα ολοκληρωθεί το 2026-27, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο CEO της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου.

Εως τα Χριστούγεννα του 2026 θα έχουν κατασκευαστεί 1.500 διαμερίσματα

Ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι το Ελληνικό θα προσθέσει 2,5 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ της Ελλάδας, θα δημιουργήσει 70.000 με 80.000 θέσεις εργασίας και θα φέρει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο τουρίστες μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ