Νέα
  • ΓΔ: 1446.4 +0.29%
  • Τζίρος: 14,10 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επιασε τις 1.450 μονάδες στην έναρξη της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης

Στις 1.450 μονάδες με την έναρξη της συνεδρίασης διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης, συνεχίζοντας την χθεσινή ανοδική κίνηση. Ανοδικά ξεκίνησαν και οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες εστιάζοντας κυρίως στα εταιρικά αποτελέσματα α' τριμήνου 2024. 

Πιο συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,17% λίγο μετά την έναρξη, ο γαλλικός CAC υποχωρεί (- 0,19%), ο ιταλικός MIB αυξάνεται κατά 0,11% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 καταγράφει άνοδο 0,16%.

Στις 1.450 μονάδες με την έναρξη ο Γενικός Δείκτης (0,19%)

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γ.Δ. με την έναρξη της συνεδρίασης αναρριχήθηκε στις 1.450,63 μονάδες (επίπεδο που δεν το έχουμε δει από τον Απρίλιο 2011) με άνοδο 0,19%. Η αναλογία ανοδικών πτωτικών είναι 2 ανοδικές προς 1 πτωτική. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξάνονταν κατά 0,2%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap είχε άνοδο 0,22%. 

Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,19%. Από τους υπόλοιιπους κλάδους, ανοδικά κινούνται τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (λόγω ΟΠΑΠ ), οι βιομηχανικές λόγω Μυτιληναίου , ισχυρή άνοδος στη μετοχή της ΔΕΗ, οι πρώτες ύλες λόγω Viohalco και οι τεχνολογικές λόγω Epsilonet, Austriacard και Profile. Άνοδο καταγράφουν και οι κατασκευαστικές- υλικά λόγω Ιντρακατ και Τιτάν. Ανοδικά συνεχίζει η Coca Cola HBC (τρόφιμα-ποτά) φτάνοντας κοντά στα 30 ευρώ στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ