Νέα
  • ΓΔ: 1490.46 -0.08%
  • Τζίρος: 123,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

30ετές ομόλογο: Ανοιξε το βιβλίο προσφορών - Υψηλή η ζήτηση για ελληνικούς τίτλους

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 30ετούς ομολόγου από το ελληνικό δημόσιο, την οποία προανήγγειλε χθες ο ΟΔΔΗΧ, με το επιτόκιο να ορίζεται αρχικά στο 4,25%. 

Με τη νέα μακροπρόθεσμη έκδοση, θα διευρυνθεί περαιτέρω η γκάμα των ελληνικών ομολόγων και θα ενισχυθεί η ρευστότητα τους. 

Ο ΟΔΔΗΧ αναμένεται να προχωρήσει φέτος στην πρόωρη αποπληρωμή δανείων ύψους έως 5 δισ. ευρώ που είχε λάβει η Ελλάδα από τις χώρες της Ευρωζώνης με το πρώτο μνημόνιο, συνεχίζοντας αντίστοιχη κίνηση που έκανε πέρυσι, με την οποία μειώνεται παράλληλα και η δαπάνη για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Μεγάλο ενδιαφέρον για ελληνικά ομόλογα

Σημειώνεται ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα και γενικότερα τα ομόλογα της Ευρωζώνης, οι οποίοι  σπεύδουν να επωφεληθούν από την αναμενόμενη μείωση των αποδόσεων τους καθώς μειώνεται ο πληθωρισμός και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο. 

Στην έκδοση 10ετούς ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ τον Ιανουάριο υπήρξαν προσφορές ρεκόρ ύψους 35 δισ. ευρώ από τους επενδυτές, σε μία έκδοση που το ελληνικό δημόσιο άντλησε 4 δισ. ευρώ με επιτόκιο λίγο κάτω από το 3,5%.

Στην ελκυστικότητα των ελληνικών τίτλων έχει συμβάλει και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ενώ την περασμένη Παρασκευή η S&P προχώρησε στην αναβάθμιση των προοπτικών της Ελλάδας σε θετικές από σταθερές, φέρνοντας πιο κοντά μία περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της (ΒΒΒ- σήμερα). 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ