Νέα

ΑΓΟΡΕΣ

30ετές ομόλογο: Στα 28 δισ. ευρώ έφτασαν οι προσφορές - Εως 3 δισ. θα αντλήσει το Δημόσιο

Πηγή: Pixabay

Τεράστια η ζήτηση για το 30ετές ομόλογο, καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν τα 3ε δισ. ευρώ, με το ελληνικό δημόσιο να αντλεί 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες. Το τελικό επιτόκιο διαμορφώθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο 4,15% έναντι 4,25% που είχε οριστεί αρχικά.

Η έκδοση του 30ετούς ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ έχει ως στόχο να αναδιαμορφώσει και να ομαλοποιήσει την καμπύλη επιτοκίων στα ελληνικά ομόλογα, έτσι ώστε να αυξηθεί και η εμπορευσιμότητά και να προσεγγίσει ό,τι ισχύει με τις καμπύλες επιτοκίων των αναπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών.

Η επενδυτική βαθμίδα βοηθάει ώστε η χώρα να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη διάρκεια των υποχρεώσεων της και έτσι ο οργανισμός διαχείρισης του χρέους έδωσε εντολή σε BNP Paribas, BofA, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JP Morgan και Tράπεζα Πειραιώς ως Joint Lead Managers για ένα νέο τίτλο λήξης στις 15 Ιουνίου 2054.

Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον για τις εκδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι πολύ υψηλό φέτος, όπως φάνηκε και με την έκδοση του 10ετούς τίτλου τον Ιανουάριο, όταν οι προσφορές έφτασαν στο ύψος - ρεκόρ των 35 δισ. ευρώ, ενώ το ελληνικό δημόσιο άντλησε 4 δισ. ευρώ. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ