Νέα
  • ΓΔ: 1457.74 +0.74%
  • Τζίρος: 97,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Πέριξ των 1.500 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi

Η σημερινή υποχώρηση των ευρωπαϊκών αγορών δίνει και πτωτικό σήμα για τον Γενικό Δείκτη στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

Πιο συγκεκριμένα, οι «συμβουλές» της FED για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια φαίνεται ότι αποτελούν ένα καλό άλλοθι για αποκομίσεις κερδών στις ξένες αγορές. Κατά την έναρξη των συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX υποχωρεί (-0,17%), ο γαλλικός CAC (-0,51%), o ιταλικός MIB (-0,68%) και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 (-0,34%).

Οριακή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη κατά την έναρξη της συνεδρίασης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, o Γενικός Δείκτης υποχωρεί οριακά (-0,15%) προς τις 1.500 μονάδες και λίγο κάτω απ' αυτές. Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών είναι ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης με 27 μετοχές να κινούνται ανοδικά και 28 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχωρεί κατά (-0,16%), ο δείκτης MID Cap (-0,04%).

τραπεζικός δείκτης καταγράφει υποχώρηση κατά (-0,12%). Ο δείκτης των πετρελαικών αυξάνεται κατά 0,2% όπως και ο δείκτης των προσωπικών-οικιακών προιόντων (0,14%). Πτωτικά κινούνται οι δείκτες των Τροφίμων-Ποτών (-0,5%), πρώτων υλών (- 0,43%), Βιομηχανικών Προιόντων (-0,13%). Τα εταιρικά αποτελέσματα (όπως σήμερα της OPTIMA Bank) είναι αυτά που διαμορφώνουν επιμέρους τάσεις στις μετοχές κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Το momentum παραμένει ανοδικό ακόμη και εάν διορθώσει σήμερα μέχρι τις 1.490 μονάδες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ