Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί πάνω από τις 1.480 μονάδες - Εκτόνωση πιέσεων στις ευρωπαϊκές αγορές

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

Το «κρυφτούλι» της FED με τα αμερικανικά επιτόκια, δημιουργεί νευρικότητα και αναταράξεις στις χρηματιστηριακές αγορές όπως φάνηκε και χθες. Οι έντονες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές φαίνεται ότι εκτονώνονται όπως είχαν προβλέψει αρκετοί αναλυτές χθες.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με ικανοποιητική άνοδο στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης και επανατοποθετήσεις βάσει επιχειρηματικών ειδήσεων και εταιρικών μεγεθών. Ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,25%, ο γαλλικός CAC καταγράφει άνοδο 0,26%, ο ιταλικός MIB έχει άνοδο 0,23% και ο Eurostoxx 50 αυξάνεται κατά 0,37% στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

Eλληνικό χρηματιστήριο: Ισορροπεί πάνω από τις 1.480 μονάδες

Η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μπορεί να δώσει μία αντίστοιχη ανοδική κίνηση και στο ελληνικό χρηματιστήριο που χθες είχε έντονη διόρθωση.

Ο Γενικός Δείκτης βρήκε την στήριξη των 1.480 μονάδων και αν εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον για δεικτοβαρείς μετοχές (blue chips) μπορεί να επιστρέψει και πάλι πάνω από τις 1.490 -1495 μονάδες. Κλειδί για την σημερινή συνεδρίαση θα είναι η αντίδραση της μετοχής της Μυτιληναίος μετά την χθεσινή έντονη και με όγκο υποχώρηση της (λόγω του placement). Από εκεί και πέρα, αναμένεται μία ανοδική κίνηση τουλάχιστον από τις μισές τραπεζικές μετοχές αλλά και συνέχιση του ενδιαφέροντος στις υποδομές , στις τεχνολογικές και στις βιομηχανικές μετοχές. Επίσης οι κυκλικές μετοχές με εποχιακά χαρακτηριστικά (τουρισμός, μεταφορές, λιανικό εμπόριο, τρόφιμα-ποτά) μπορούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1483,6 μονάδες με άνοδο 0,24%. Ο δείκτης FTSE Large Cap μεταβάλλεται κατά 0,1% και ο δείκτης Mid Cap κατά 0,04%. Ο τραπεζικός κλάδος στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης αυξάνεται κατά 0,11%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ