Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Η υποχώρηση συνεχίζεται στις ευρωπαϊκές αγορές και Χρηματιστήριο Αθηνών

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Η υποχώρηση συνεχίζεται στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι βασικοί λόγοι για την πτώση είναι δύο. Πρώτον ότι είχε προεξοφληθεί η μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ στην συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου και τώρα που φτάσαμε προς την ημερομηνία αυτή οι επενδυτές πουλάνε και ο δεύτερον γιατί είμαστε στο τέλος του μήνα και θα υπάρξουν αποκομίσεις κερδών. Κατά την έναρξη των ευρωπαικών συνεδριάσεων, οι πωλητές έχουν το πάνω χέρι στις εξελίξεις. Ο γερμανικός DAX υποχωρεί (-0,47%), ο γαλλικός CAC (-0,51%), o ιταλικός MIB (-0,38%) και ο Eurostoxx 50 (- 0,36%)

Eλληνικό Χρηματιστήριο: Κάτω από τις 1.470 μονάδες στην έναρξη ο Γ.Δ.

Οι πιθανότητες να κινηθεί καθοδικά και σήμερα ο Γενικός Δείκτης είναι αυξημένες. Το τελευταίο διάστημα, το ελληνικό χρηματιστήριο εχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις ευρωπαικές εξελίξεις και τάσεις. Οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές το έδειξαν χθες ξεκάθαρα ότι οι πωλητές ουσιαστικά θέλουν αποκομίσεις τα κέρδη από το προηγούμενο ράλι. Η στήριξη φαίνεται ότι είναι ισχυρή στις 1.450 μονάδες στην περίπτωση της υποχώρησης. Στην αντίθετη περίπτωση (άνοδος αγοράς) οι αντιστάσεις διαμορφώνονται μεταξύ 1.480-1.500 μονάδων. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει έντονη ειδησιογραφία οι κινήσεις εστιάζονται κυρίως στα μεμονωμένα εταιρικά αποτελέσματα και επιχειρηματικές κινήσεις. Για σήμερα, η αγορά αναμένει ειδήσεις από τον όμιλο Ιντρακομ (με πιθανή εξαγορά ασφαλιστικής) αλλά και τις αντιδράσεις των επενδυτών στα αποτελέσματα της Motor Oil. Στις τράπεζες κυριαρχούν οι εξελίξεις στην Τράπεζα Αττικής.

Με την έναρξη ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.469 μονάδες (-0,13%) με 15 ανοδικές και 20 πτωτικές μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap υποχωρεί οριακά (- 0,12%) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης είναι σταθερός. Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτης υποχωρεί κατά (-0,48%).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα