Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Εναρξη στις 1.445 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Εκτονώνονται οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Mετά τον καταιγισμό πωλήσεων χθες σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία, η σημερινή ημέρα θα δείξει εάν επικρατήσει νηνεμία στα διεθνή χρηματιστήρια. Οι πωλησεις θεωρούνταν φυσιολογικές από την στιγμή που οι αγορές έχουν προεξοφλήσει όλες τις θετικές εξελίξεις και κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Το γεγονός ότι είμαστε στο τέλος του μήνα και πρέπει να πληρωθούν μερίσματα και αποδόσεις (στα hedge funds) συντηρεί την κατάσταση. Οι διάφορες μακροοικονομικές ανησυχίες σχετικά με τον πληθωρισμό και την παρατεταμένη διατήρησή του παραμένουν στο πλάνο. Κατά την έναρξη της σημερινής χρηματιστηριακής ημέρας, τα αρνητικά πρόσημα παραμένουν στους ευρωπαικούς δείκτες. Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,38%, ο γαλλικός CAC κατά (-0,03%), ο ιταλικός MIB (-0,03%) ενώ ο Eurostoxx 50 κατά (-0,22%) στην έναρξη των συνεδριάσεων. Βέβαια η ημέρα θα είναι μεγάλη και μόνο μετά το άνοιγμα των αμερικανικών αγορών θα μπορεί να διαμορφωθεί η τελική τάση.

Ελληνικό Χρηματιστήριο: Την τάση θα δείξουν οι τράπεζες

Oι μεγάλες υποχωρήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές επηρέασαν και το ελληνικό χρηματιστήριο που κατέγραψε μία έντονη υποχώρηση (μία από τις υψηλότερες μέσα στους τελευταίους μήνες) και σε επίπεδο Γενικού Δείκτη (στις 1.445 μονάδες) και σε επίπεδο μετοχών. Οι πωλήσεις ιδιαίτερα από ξένα χαρτοφυλάκια σε δεικτοβαρείς μετοχές (που ουσιαστικά έχουν μεγάλα ποσοστά ξένων μετόχων) ήταν εμφανέστατες και στις τράπεζες (πάνω από 3% οι απώλειες) και στα μη τραπεζικάblue chips. Η σημερινή συνεδρίαση θα δείξει εάν ο Γ.Δ επιστρέψει πάνω από τις 1.450 μονάδες (στην περίπτωση που υπάρξει ανάκαμψη και στην Ευρώπη) ή θα κινηθεί περαιτέρω καθοδικά. Πάντως οι αναλυτές εξακολουθούν να θεωρούν τις 1.440-1.450 ένα καθοριστικό επίπεδο μέχρι το τέλος του μήνα.

Κλειδί της σημερινής αντίδραση θα είναι οι τραπεζικές μετοχές μετά τη χθεσινή μεγάλη υποχώρηση. Σε δεύτερο επίπεδο, θα είναι τα εταιρικά αποτελέσματα α' τριμήνου που ανακοίνωσαν πρόσφατα κάποια δεικτοβαρή blue chips και σε μετά οι επιχειρηματικές κινήσεις (όπως η εξαγορά που πραγματοποίησε η Ιντρακομ, για παράδειγμα). Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινείται οριακά ανοδικά (1.445 μονάδες με 0,18%) και υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στις ανοδικές και πτωτικές μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξάνεται κατά 0,25% και οι τραπεζικές μετοχές κατά 0,59%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ