Νέα
  • ΓΔ: 1448.35 +0.10%
  • Τζίρος: 10,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Εκτόνωση των πιέσεων και ανοδική έναρξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Eκτόνωση των χρηματιστηριακών πιέσεων στην Ευρώπη (κράτησαν πάνω από 3 συνεδριάσεις) δείχνει η έναρξη των ευρωπαϊκών αγορών.

Οι αποτιμήσεις κατέβηκαν κάπως, ξεφούσκωσαν λίγο οι αγορές, και αρκετοί επενδυτές εμφανίζονται πρόθυμοι αγοραστές στα επίπεδα αυτά. Ταυτόχρονα έχουν αρχίσει να προεξοφλούνται και οι κινήσεις της FED σε Αμερική. Ο γερμανικός DAX εμφανίζει άνοδο 0,42% στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στο Deutsche Borse, ο γαλλικός CAC που πιέστηκε ιδιαίτερα λόγω των πολιτικών εξελίξεων, δείχνει να ανακάμπτει με άνοδο 0,31%, ο ιταλικός MIB αυξάνεται κατά 0,39% και ο Eurostoxx 50 καταγράφει άνοδο 0,33%.

Ελληνικό Χρηματιστήριο: Έναρξη στις 1.455,44 μονάδες με ώθηση από Coca Cola και ΟΠΑΠ

Δεύτερη ευκαιρία για κίνηση προς τις 1.460 μονάδες θα έχει σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο εάν η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ακολουθήσει συνεπως τις ευρωπαικες τάσεις.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.455,44 μονάδες με άνοδο 0,46%. Ο δείκτης FTSE Large Cap αυξάνεται κατά 0,39% και ο δείκτης MID Cap κατά 0,33%. Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών είναι 3 προς 1. Οριακή άνοδο καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης. Μεγαλύτερες ανοδικές κινήσεις υπάρχουν στα τρόφιμα-ποτά (0,7%) λόγω ανόδου της Coca Cola HBC, στα οικιακά προιόντα με 0,56% λόγω Jumbo και ΟΠΑΠ και στις πρώτες ύλες (0,75%) λόγω Viohalco. Ανοδικά κινούνται ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ