Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Αδύναμη εικόνα και διολίσθηση προς τις 1.430 μονάδες

H περίοδος της αποκόμισης των κερδών ενόψει τέλους α' εξαμήνου, με ή χωρίς προφάσεις και αιτιολογίες, συνεχίζεται στις ευρωπαϊκές αγορές. Ο γερμανικός DAX κινείται σταθεροποιητικά κατά την έναρξή του (0,04% άνοδος), ο γαλλικός CAC υποχωρεί (-0,46%), ο ιταλικός MIB (-0,16%) και ο Eurostoxx 50 (-0,12%).

H πτωτική τάση θα συνεχιστεί , όπως εκτιμούν οι αναλυτές, μέχρι και το τέλος του α' εξαμήνου και μετά τα μεγάλα χαρτοφυλάκια θα χαράξουν νέα πορεία. Πάντως το χαρακτηριστικό των τελευταίων συνεδριάσεων είναι ότι υπάρχει έντονη ενδοσυνεδριακή μεταβλητότητα και η έναρξη των συνεδριάσεων δεν συνεπάγεται ότι θα υπάρξει η ίδια τάση στο τέλος των συνεδριάσεων.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Αδύναμη εικόνα και διολίσθηση προς τις 1.430 μονάδες

Κοντά στο χαμηλό ημέρας διαμορφώθηκε χθες ο Γενικός Δείκτης όχι τόσο από 'επιθετικές' πωλήσεις όσο από την έλλειψη αγοραστών που θα απορροφούσαν την μικρή προσφορά. Έτσι οι μετοχές της υψηλής κυρίως κεφαλαιοποίησης οδηγήθηκαν προς χαμηλότερα επίπεδα κυρίως από πωλήσεις ξένων χαρτοφυλακίων και λιγότερων εγχώριων. Εάν στην σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης ακολουθήσει την πτώση των ξένων αγορών θα κινηθεί προς και κάτω από τις 1.430 μονάδες όπου τεχνικά φαίνεται ότι υπάρχει κάποια στήριξη. Στην αντίθετη περίπτωση (ανοδική αντίδραση) ίσως δούμε επαναπροσέγγιση των 1.440-1.445 μονάδων

Κατά την σημερινή έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1437,95 μονάδες με οριακή υποχώρηση -0,03%. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 21 κινούνται ανοδικά και οι 26 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE large cap αυξάνεται οριακά (0,02%) και ο δείκτης Mid Cap (-0,24%). Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτης υποχωρεί κατά (-0,22%).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ