Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Πτωτικό ξεκίνημα - Κλειδί η πορεία των τραπεζικών μετοχών

Πηγή: Eurokinissi

Μετά την άνοδο της Δευτέρας (στην Ελλάδα είχαμε την αργία του Αγίου Πνεύματος στο χρηματιστήριο) οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκινούν την σημερινή ημέρα με διορθωτικές κινήσεις.

Ενδεικτικά, ο γερμανικός DAX υποχωρούσε στα πρωτα λεπτά της συνεδρίασης πάνω από 1% ,ο γαλλικός CAC (έχουν τις προεδρικές εκλογές στο τέλος της εβδομάδας) υποχωρεί κατά (-0,6%) όσο περίπου και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 (-0,57%) ενώ ο ιταλικός MIB υποχωρεί οριακά (-0,1%) ενώ χθες κατέγραψε πολύ μεγάλη άνοδο.

Γαλλικές προεδρικές εκλογές και Ευρωζώνη

Οι γαλλικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους αποτελούν το μεγαλο στοίχημα για την ευρωπαική οικονομία και το Ευρωσύστημα στο σύνολό του. Μία επικράτηση της Μ.Λεπέν ίσως αυξήσει τους τριγμούς στο σύστημα , αν και οι γάλλοι αναλυτές θεωρούν δεδομένη την αναδίπλωση Λεπέν σε κάποιες θέσεις της όπως άλλωστε έκανε και η Ιταλίδα Μελόνι.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Πτωτική έναρξη

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, χάσαμε την χθεσινή ανοδική ημέρα, αλλά οι εγχώριοι αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχουν οι προοπτικές για να επιστρέψει ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 1.430 μονάδες μέχρι το τέλος του μήνα. Ωστόσο είναι άμεσα διασυνδεμένος με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και έτσι η πτώση των ευρωπαϊκών αγορών δημιουργεί πιέσεις και τον οδηγεί στα πρώτα λεπτά προς τις 1.421 μονάδες.

Κλειδί θα αποτελέσει η πορεία των τραπεζικών μετοχών η οποία το τελευταίο διάστημα εμφανίζει αυξημένη μεταβλητότητα. Εκτός από τις τράπεζες, υπάρχει η δυναμική των μη χρηματοοικονομικών blue chips , τα οποία λειτουργούν ως αντιστάθμισμα στις τραπεζικές μετοχές. Ενδεικτικά, μετοχές όπως η Jumbo, ο Μυτιληναίος, η ΔΕΗ, ο Τιτάνας , η Coca Cola HBC , ο ΟΠΑΠ, ο Φουρλής, η Ελλάκτωρ, η Ιντρακατ λειτούργησαν ως στηρίγματα της αγοράς σε δύσκολες συνεδριάσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι οι μετοχές των διυλιστηρίων (ΕΛΠΕ, Motor Oil) πιέστηκαν μετά τις δηλώσεις της κυβέρνησης για φορολόγηση των υπερκερδών τους.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί στα πρώτα λεπτά προς τις 1.421 μονάδες (-0,15%). Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών έχει αναλογία 1 θετική /2 πτωτικές μετοχές. Ο δείκτης FTSE Large Cap υποχωρεί κατά (-0,05%) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά (-0,6%). Οι τραπεζικές μετοχές αυξάνονται κατά 0,2% αλλά υπάρχουν ρευστοποιήσεις σε μη χρηματοοικονομικά blue chips.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ