Νέα
  • ΓΔ: 903.33 +0.84%
  • Τζίρος: 54,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κρυπτονομίσματα: Εσπασε το φράγμα των 2 τρισ. δολαρίων η αγορά, χάρη σε Bitcoin και Ethereum

Bitcoin
Πηγή: Pixabay

Η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 2 τρισ. δολάρια, καθώς διπλασιάστηκε μέσα σε δύο μόλις μήνες, γεγονός που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην άνευ προηγουμένου θεσμική ζήτηση των τελευταίων εβδομάδων. Το Bitcoin παραμένει μακράν το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στους κόλπους των επενδυτών, το νέο ορόσημο ωστόσο συνέπεσε χρονικά με το ιστορικό υψηλό που κατέγραψε το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα της αγοράς, το Ethereum.

Σύμφωνα με την CoinGecko, στο Bitcoin αντιστοιχεί περισσότερο από την μισή κεφαλαιοποίηση της αγοράς, καθώς η αξία του διπλασιάστηκε μέχρι στιγμής το 2021, με την αξία του να φτάνει τον προηγούμενο μήνα στις 61.000 δολάρια και να διαμορφώνεται την Τρίτη στις 58.800 δολάρια. Η συνολική κεφαλαιοποίησή του εκτιμάται ότι φτάνει στο 1 τρισ. δολάρια.

Τα πέντε επόμενα μεγαλύτερα νομίσματα, Ether, Binace Coin, Polkadot, Tether, Cardano, εκτιμάται αντίστοιχα ότι έχουν συνολική αξία περίπου 422 δισ. δολαρίων.

Πρωταγωνιστής των ημερών αναδεικνύεται το Ether, καθώς σημείωσε ιστορικό υψηλό την Τρίτη στις 2.151,25 δολάρια έχοντας καταγράψει φέτος εκρηκτική άνοδο κατά 180%. Μέρος της επιτυχίας του, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποδίδεται και στο ότι στηρίζει το όλο και πιο δημοφιλή NFTs, τα επονομαζόμενα «ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία», που αποτελούν  τη νέα μανία επενδυτών ανά τον κόσμο.

Η εξέλιξη σημειώνεται καθώς τα κρυπτονομίσματα μοιάζουν να έχουν εξασφαλίσει πλέον τη ψήφο εμπιστοσύνης μεγάλων επιχειρήσεων και χρηματοπιστωτικών οργανισμών που έχουν δώσει το «πράσινο φως» για τη χρήση τους, όπως οι Tesla, Morgan Stanley, Mastercard, κ.α.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ