Νέα
  • ΓΔ: 920.03 -0.79%
  • Τζίρος: 68,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Dogecoin: Σε υψηλό όλων των εποχών - Στα 88 δισ. η κεφαλαιοποίηση

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Σε υψηλό όλων των εποχών έφτασε σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου το κρυπτονόμισμα Dogecoin, σημειώνοντας ένα τρελό ράλι ανόδου μέσα στο 2021, γεγονός που το φέρνει στην τέταρτη θέση της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Το Dogecoin, που ξεκίνησε το 2013 ως meme, μετά τη φρενίτιδα που δημιουργήθηκε εκείνη τη χρονιά από την εμφάνιση τους, αυξήθηκε κατά 41% τις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας τα 0,68 δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Μόνο φέτος, σημείωσε άνοδο πάνω από 14.000%, από 0,00468 δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση της κρύπτο-αγοράς, όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση.

Το Dogecoin παραμένει ελάχιστα χρησιμοποιούμενο στο εμπόριο ή στις πληρωμές. Όπως και τα άλλα κρυπτονομίσματα, είναι εξαιρετικά ασταθές και η τιμή του επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων της Νέας Υόρκης Gemini, ανακοίνωσε την Τρίτη 4 Μαΐου ότι θα επιτρέπει στους χρήστες του Dogecoin να προχωρούν σε αγορές και πωλήσεις, με ένα μείγμα επενδυτών από το χώρο της λιανικής και των κατασκευαστών να τροφοδοτούν τον όγκο των συναλλαγών του.

«Αυτή τη στιγμή, το Dogecoin θεωρείται ένα περιουσιακό στοιχείο με εκπληκτική ισχύ που παρέχει ευκαιρίες σε πολλούς που θέλουν να επωφεληθούν από την αστάθεια που παρουσιάζει η τιμή του κάθε χρόνο».

Η κεφαλαιοποίηση του Dogecoin αυτή τη στιγμή ανέρχεται συνολικά σε 88 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια του bitcoin και 391 δισεκατομμύρια δολάρια του ethereum.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ