Νέα
  • ΓΔ: 920.03 -0.79%
  • Τζίρος: 68,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ο δημιουργός τού ether έγινε ο πιο νέος σε ηλικία δισεκατομμυριούχος των κρυπτονομισμάτων

Ο Βιτάλικ Μπουτέριν
Ο Βιτάλικ Μπουτέριν / Πηγή: AP

Eνας 27χρονος Ρωσοκαναδός έγινε ο πιο νέος σε ηλικία δισεκατομμυριούχος στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το ethereum το 2013, όταν ήταν 19 ετών. Το κρυπτονόμισμα βγήκε στην αγορά το 2015 και τώρα ο Βιτάλικ Μπουτέριν έχει στην κατοχή του περίπου 333.500 ether. Αν τα πολλαπλασιάσετε με την τιμή-ρεκόρ των 3.500 δολαρίων που έπιασε το ether την Τρίτη, το σύνολο είναι πάνω από 1,1 δισ. δολάρια. 

Oπως αναφέρει το CNN, ο Μπουτέριν συνίδρυσε το Bitcoin Magazine, μια έκδοση που καλύπτει τον χώρο του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, το 2012. Το 2014, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Thiel Fellowship, ένα διετές πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Peter Thiel και το οποίο «δίνει 100.00 δολάρια σε νέους ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν πράγματα αντί να κάθονται σε μια αίθουσα διδασκαλίας».

Οι γονείς του μετανάστευσαν στον Καναδά

Ο Μπουτέριν δεν είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media -κάτι που αποτελεί έκπληξη με κάποιον που έχει 1,4 εκατ. followers στο Twitter. Γεννήθηκε λίγο έξω από τη Μόσχα και όταν ήταν 6 ετών οι γονείς του μετανάστευσαν στον Καναδά. Το ταλέντο του στα μαθηματικά φάνηκε από νωρίς και έτσι, όταν πήγαινε στην τρίτη τάξη εντάχθηκε σε ένα ειδικό πρόγραμμα για χαρισματικά παιδιά. Μπορούσε να προσθέτει τριψήφιους αριθμούς στο μυαλό του με ταχύτητα διπλάσια του μέσου ανθρώπου, ενδιαφέρθηκε από νωρίς για τα οικονομικά και έδειχνε μια φυσική κλίση προς τον προγραμματισμό. Όμως οι κοινωνικές σχέσεις δεν του έβγαιναν εξίσου φυσικά. Την εποχή εκείνη, θεωρούνταν μάλλον παράξενος.

Με τις τιμές του ether να έχουν αυξηθεί κατά 375% από τις αρχές του τρέχοντος έτους, το εν λόγω κρυπτονόμισμα έρχεται στη δεύτερη θέση όσον αφορά την αξία του. Η συνολική αξία όλων των ether που κυκλοφορούν στην αγορά είναι περίπου 403 δισ. δολάρια, δηλαδή λίγο λιγότερο από τη μισή αξία που έχει το bitcoin.

Παρότι οι επενδυτές αγοράζουν και πουλάνε χιλιάδες διαφορετικά κρυπτονομίσματα -όπως το dogecoin, που έχει υποστηριχθεί ανοιχτά από τον Ελον Μασκ- το ether και το bitcoin αξίζουν περίπου τα 2/3 των 2,3 τρισ. δολαρίων της κεφαλαιοποίησης της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων. Το ether, πάντως, θεωρείται αυτή τη στιγμή το πιο «hot» κρυπτονόμισμα, μαζί με το dogecoin που επίσης παρουσιάζει ραγδαία αύξηση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ