Νέα
  • ΓΔ: 909.55 -0.57%
  • Τζίρος: 20,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η κατσίκα του Ζούκερμπεργκ απειλεί... το Bitcoin

Mark Zuckerberg | Πηγή: AP Images

«Οι κατσίκες μου: Max και Bitcoin». Δεν είναι το κεντρικό μήνυμα καμπάνιας για το ντοκιμαντέρ «Η μεγαλύτερη μικροφάρμα του κόσμου» (The Biggest Little Farm), αλλά η ανάρτηση ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, την οποία συνόδευε μία φωτογραφία με τις δύο κατσίκες που φιλοξενεί σε οικία του στο Πάλο Αλτο.

My goats: Max and Bitcoin.

Posted by Mark Zuckerberg on Monday, May 10, 2021

Η δημόσια τοποθέτηση ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, έστω και με αυτό τον τρόπο, προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό των απανταχού οπαδών των κρυπτονομισμάτων, οι οποίοι προσπαθούσαν να... αποκωδικοποιήσουν την ανάρτηση του Mr Facebook.

Οι δύο αναγνώσεις

Αρκετοί ήταν αυτοί που συνέδεσαν την κίνηση με την ενδεχόμενη γιγάντια επένδυση της Facebook στο κρυπτονόμισμα. Μάλιστα, σε συζητήσεις στα social media, οι πιστοί του bitcoin αναμένουν σχετικές ανακοινώσεις στην επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν ο Ζούκερμπεργκ προβεί σε ανακοινώσεις, οι αναλυτές αναμένουν νέα εκτόξευση στην τιμή του bitcoin, όπως άλλωστε είχε συμβεί στο παρελθόν, όταν ο Έλον Μασκ κοινοποίησε πως η Tesla θα αγοράσει bitcoins.

Με μία δεύτερη ανάγνωση, η... ονοματοδοσία του Ζούκερμπεργκ προμηνύει μονοπωλιακό καθεστώς για το bitcoin. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, ματαιώνονται τα σχέδια του τεχνολογικού κολοσσού για το ψηφιακό νόμισμα Libra, το οποίο αντικαθιστά το σχέδιο crypto Diem (από το Carpe Diem).

Στον αντίποδα, το επικρατέστερο σενάριο τοποθετεί τον Ζούκερμπεργκ απέναντι από το bitcoin. O Mr Facebook είχε δηλώσει στο παρελθόν, «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι για να φάνε το κρέας τους πρέπει πρώτα να πεθάνει ένα ζωντανό πλάσμα. Ο στόχος μου λοιπόν έχει να κάνει με κάτι που θα μου το υπενθυμίζει αυτό και θα με κάνει ευγνώμονα για αυτά που ήδη έχω». Η δήλωση έγινε με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής  του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ το 2011 στο περιοδικό Rolling Stone. Αναφερόμενος στο δείπνο του με τον Ζούκερμπεργκ, ο Ντόρσεϊ  είχε δηλώσει πως «Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σκότωσε μια γίδα και μου τη σέρβιρε για δείπνο».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ