Νέα
  • ΓΔ: 873.37 +1.14%
  • Τζίρος: 66,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Μεγαλύτερη πτώση της τιμής του προβλέπει η JPMorgan - Οι φόβοι των αναλυτών

Οσοι περίμεναν ότι το bitcoin έχει πιάσει πάτο μετά την κατρακύλα των τελευταίων ημερών, θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο. Αυτό τουλάχιστον, προειδοποιεί ο αναλυτής της JPMorgan και ειδικός για το bitcoin, Nikolaos Panigirtzoglou.

«Είχαμε υποστηρίξει προηγούμενα ότι η αποτυχία του bitcoin να διασπάσει το όριο των 60.000 δολαρίων θα προκαλούσε μεγαλύτερη απαισιοδοξία και θα οδηγούσε σε νέες αντιστροφές θέσεων και ότι αυτό ήταν πιθανόν ένας σημαντικός παράγοντας που οδήγησε την περασμένη εβδομάδα» στη μείωση θέσεων επενδυτών, ανέφερε ο αναλυτής.

«Οι μακροπρόθεσμες ενδείξεις παραμένουν προβληματικές», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι τιμές μπορεί να μειωθούν στο επίπεδο των 26.000 δολαρίων.

Χθες το βράδυ, η τιμή του bitcoin κινείτο κάτω από τα 37.000 δολάρια, ενώ σήμερα είχε υποχωρήσει κάτω από τα 36.000 δολάρια.

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων πιέστηκαν τον Μάιο μετά τα αρνητικά tweets του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Ελον Μασκ, και τους φόβους αυστηρότερης εποπτείας από τις ΗΠΑ και την Κίνα. Το bitcoin διαμορφώνεται τώρα σε επίπεδα 43% χαμηλότερα από το υψηλό του Απριλίου.

Eύλογο ένα εύρος τιμών από 24.000 έως 36.000 δολάρια

Ο Panigirtzoglou θεωρεί εύλογο ένας εύρος τιμών του bitcoin μεσοπρόθεσμα από τα 24.000 έως τα 36.000 δολάρια. Θεωρεί, επίσης, ότι η βουτιά του Μαΐου έχει εξασθενήσει σοβαρά τη ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές, κάτι που πιθανότατα θα κρατήσει χαμηλά τις τιμές του επί του παρόντος.

«Δεν υπάρχει μεγάλη αμφιβολία ότι οι δυναμικές της ανόδου και πτώσης των τελευταίων εβδομάδων αποτελούν πλήγμα στην αποδοχή των crypto – και ιδιαίτερα του bitcoin και του ether - από θεσμικούς επενδυτές. Σημειώνουμε ότι η αύξηση της μεταβλητότητας, ιδιαίτερα σε σχέση με τον χρυσό, αποτελεί εμπόδιο για περαιτέρω θεσμική αποδοχή καθώς μειώνει την ελκυστικότητα του ψηφιακού χρυσού σε σχέση με τον παραδοσιακό χρυσό για τα χαρτοφυλάκια των θεσμικών», ανέφερε ο αναλυτής.

Η οικονομική διευθύντρια της Coinbase

H οικονομική διευθύντρια της Coinbase, Alesia Haas, δήλωσε στο Yahoo Finance ότι η πίεση στις τιμές των κρυπτονομισμάτων πρέπει να θυμίζει τους παράγοντες κινδύνους στους νέους επενδυτές.  

«Θεωρώ ότι εκείνοι που είναι νέοι στον χώρο μπορεί να έχουν υποεκτιμήσει τη μεταβλητότητα που μπορούμε να δούμε σε αυτή την αγορά. Αλλά τα crypto έχουν μεγάλες διακυμάνσεις και πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόκειται για έναν νέο κλάδο και μία εκκολαπτόμενη κατηγορία asset», σημείωσε.

Με πληροφορίες από Yahoo.Finance

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ