Νέα
  • ΓΔ: 851.2 -1.82%
  • Τζίρος: 109,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Με νέο σερί έσπασε και το φράγμα των 28.000 δολαρίων

Bitcoin / Πηγή: AP
Bitcoin / Πηγή: AP

Το μεγαλύτερο μηνιαίο ανοδικό σερί από το 2019 ετοιμάζεται να καταρρίψει το Bitcoin, που μέσα στο Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων κατάφερε να σπάσει και το φράγμα των 28.000 δολαρίων.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κατέγραψε νέο ρεκόρ φτάνοντας στα 28.365 δολάρια, καταγράφοντας οριακή υποχώρηση στη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι μόλις δέκα μέρες πριν το Bitcoin αντιστοιχούσε σε 20.000 δολάρια, ενώ το σερί αποδόσεων τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο είναι μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο από τα μέσα του 2019.

Αναλυτές της αγοράς, προεξοφλούν ότι είναι θέμα ημερών το Bitcoin να φτάσει στα 30.000 δολάρια.

«Αίσθησή μου είναι ότι είμαστε πολύ κοντά σε κορυφή - θα μπορούσε ωστόσο να φτάσει τα 30.000 δολάρια, αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη, Vijay Ayyar. Επισημαίνει ότι αναμένει μία πολύ ήπια οπισθοχώρηση στην συνέχεια, της τάξεως 10 ή 15%.

Στη διάρκεια του 2020 η αξία του bitcoin υπερτριπλασιάστηκε. Γεγονός που αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα από μερίδα επενδυτών και αναλυτών αναφορικά με την αξιοπιστία του, αλλά και το ενδεχόμενο μιας «βίαιης» διόρθωσης του ξέφρενου ράλι των τελευταίων μηνών.                                                                                                                                        

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ