Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Ντεμπούτο στην Wall Street με άνοδο για το ETF στο κρυπτονόμισμα

 Wall Street
Wall Street / Πηγή: AP Images

Με άνοδο συνοδεύτηκε το ντεμπούτο του πρώτου αμερικανικού ETF στο Bitcoin στη Wall Street σήμερα Τρίτη. 

Oπως μεταδίδει το CNBC, το Bitcoin Strategy ETF με σύμβολο «BITO» ενισχύεται 3% πάνω από τα 40 δολάρια. 

Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη «νομιμοποίηση» του κρυπτονομίσματος, και συνιστά την αρχή για την είσοδο και νέων ETFs στην αγορά. Αν και ορισμένοι επενδυτές ETF ενδέχεται να πληρώσουν υψηλότερη τιμή για το Αμοιβαίο Κεφάλαιο σε σύγκριση με την αγορά του ίδιου του ψηφιακού νομίσματος, εντούτοις ικανοποιήθηκαν από την ευκολία και τη σχετική ασφάλεια που προσφέρει η απόκτηση ETF, έναντι της αγοράς bitcoin από χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων και μεσίτες.

Οι συναλλαγές από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς μόλις σε 20 λεπτά άλλαξαν χέρια 6,4 εκατομμύρια τίτλοι του BITO αξίας περίπου 264 εκατομμυρίων δολαρίων.

Bitcoin: Ξέφρενη πτήση πάνω από τα 60.000 δολ. εν όψει της εισόδου του ETF στην Wall Street

To ψηφιακό νόμισμα σημείωσε αύξηση της τάξης του 3% και ανήλθε 63.035,04 δολάρια, σύμφωνα με το Coin Metrics, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των έξι μηνών, συνεχίζοντας το ράλι ανόδου που καταγράφει εδώ και ένα μήνα. «Καύσιμο» στην ανοδική του πορεία ο ενθουσιασμός για την είσοδο του πρώτου χρηματοοικονομικού προϊόντος σε Bitcoin στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Nasdaq ενέκρινε την Παρασκευή την εισαγωγή του Valkyrie Bitcoin ETF και η Grayscale, ο μεγαλύτερος διαχειριστής ψηφιακών νομισμάτων στον κόσμο, σχεδιάζει να μετατρέψει το Grayscale Bitcoin Trust σε spot bitcoin ETF, ανέφερε το CNBC.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα