Νέα

Ethereum: Εσπασε το φράγμα των 4.400 δολαρίων - Που οφείλεται το ράλι

Σε νέο υψηλό όλων των εποχών βρέθηκε σήμερα η τιμή του Ethereum αγγίζοντας τα 4.400,97 δολάρια με την τιμή του να έχει αναπροσαρμοστεί στα 4.380 δολάρια, με τα κέρδη του μήνα να είναι αυξημένα κατά 46%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinmarketcap το προηγούμενο ιστορικό υψηλό του Ethereum ήταν μόλις πριν από οκτώ ημέρες, όταν έφτασε στην τιμή των 4.308,48 δολ. στις 21 Οκτωβρίου. Επίσης, αίσθηση έχει προκαλέσει το ράλι που έχει σημειώσει, δεδομένου ότι στις 21 Ιουλίου ήταν στα 1.780 δολ. Έκτοτε έχει κερδίσει 147%.

Πολλοί αναλυτές αποδίδουν αυτήν την άνοδο στην ενημέρωση του Ethereum 2.0 Altair Beacon Chain, με το 98,7% των κόμβων να έχουν αναβαθμιστεί. Μια επιτυχημένη αναβάθμιση της Altair στο Beacon Chain θεωρήθηκε σημαντικός παράγοντας που ανοίγει τον δρόμο προς τη συγχώνευση με το mainnet Ethereum και τη μετάβαση σε έναν μηχανισμό PoS στο Ethereum 2.0.

Η άνοδος του Ethereum καθοδηγείται επίσης από τη χρήση της πλατφόρμας στους τομείς της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) και των NFT. 

Το συνολικό κλίμα της αγοράς στον τομέα των κρυπτονομισμάτων ήταν επίσης θετικό τον τελευταίο καιρό, με την SEC να εγκρίνει πολλαπλά ETF που βασίζονται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ