Νέα
  • ΓΔ: 914.46 +0.46%
  • Τζίρος: 31,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ετσι το Bitcoin νίκησε την Κίνα - Πώς «μάζεψε» τις απώλειες της απαγόρευσης

Πηγή: Pixabay

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η εξόρυξη Bitcoin έχει ανακάμψει πλήρως μετά την κινεζική... καταστολή, με την οποία το Μάιο κυριολεκτικά μέσα σε ένα βράδυ τέθηκαν εκτός λειτουργίας περισσότεροι από τους μισούς miners παγκοσμίως.

Η ανάκαμψη μετριέται με βάση το hashrate, που αποτελεί μονάδα μέτρησης της επεξεργαστικής ισχύος του εξορυκτικού δικτύου bitcoin. Oπως αναφέρει το CNBC, η Κίνα αποτελούσε για πολύ καιρό το επίκεντρο αυτής της βιομηχανίας, με παλαιότερες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι το 65% έως 75% της παγκόσμιας εξόρυξης bitcoin γινόταν εκεί.

Από τη στιγμή που το Πεκίνο απαγόρευσε την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, υπήρξε μείωση άνω του 50% του hashrate του bitcoin στο παγκόσμιο δίκτυο.

Πάντως, από την Παρασκευή τα δεδομένα από το Blockchain.com δείχνουν ότι το δίκτυο έχει «μαζέψει» αυτές πλήρως τις απώλειες, αφού το hashrate του δικτύου έχει αυξηθεί κατά περίπου 113%, μέσα σε 5 μήνες.

«Το Bitcoin άντεξε την καταστολή της Κίνας, που στην πραγματικότητα απαγόρευσε την εξόρυξη και το δίκτυο το απέκρουσε», δήλωσε ο Kevin Zhang της εταιρείας ψηφιακών νομισμάτων Foundry, η οποία βοήθησε στη μεταφορά εξοπλισμού mining αξίας άνω των 400 εκατ. δολαρίων στη Βόρεια Αμερική.

Η ανοδική δυναμική του hashrate μπορεί να αποτελέσει καλό οιωνό για την τιμή του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο, η οποία έχει υποχωρήσει κατά 30% τον τελευταίο μήνα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ