Νέα
  • ΓΔ: 868.92 +0.13%
  • Τζίρος: 16,19 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: H BlackRock επενδύει στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα

Bitcoin
Πηγή: Pexels

Οι πελάτες δύο μεγάλων funds, της BlackRock Strategic Income Opportunities και της BlackRock Global Allocation Fund, μίας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, την BlackRock, θα μπορούν να επενδύουν στο bitcoin.

Οι εν λόγω επενδύσεις θα πραγματοποιούνται μέσω συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) του κρυπτονομίσματος, τα οποία μπορούν να διαπραγματεύονται στο CME Group, το μοναδικό marketplace, με την αντίστοιχη άδεια από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή, Commodity Futures Trading Commission.

«Tο bitcoin σημειώνει τεράστιες κινήσεις σε καθημερινή βάση και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία παγκόσμια αγορά» είχε επισημάνει το 2019 σε συνέντευξή του στο Bloomnerg ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Λάρι Φινκ, αφήνοντας με την υπόνοια μικρούς και μεγάλους επενδυτές ότι αυτή η στιγμή δεν θα αργούσε να έρθει.

Μολονότι το bitcoin έχει αρχίσει να νομιμοποιείται στις συνειδήσεις μικρών και μεγάλων επενδυτών, - αξίζει να σημειωθεί ότι η BlackRock διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 8,7 τρισ. δολαρίων - η νέα υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, είχε δηλώσει ότι τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται κυρίως για παράνομες δραστηριότητες και ως εκ τούτου η δράση τους θα πρέπει να περιοριστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το bitcoin έχει πλησιάσει ιστορικό υψηλό στα 41.000 δολάρια, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες κινείται καθοδικά, αγγίζοντας σήμερα τα 33.000 δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ