Νέα

Crypto: Ποιοι και γιατί θεωρούν εξυγιαντική την πρόσφατη βουτιά

Θετικά βλέπουν παράγοντες της αγοράς κρυπτονομισμάτων την πρόσφατη βουτιά των αποτιμήσεων τους, θεωρώντας ότι θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι με την έξοδο όσων αναζητούσαν σε αυτήν πολύ γρήγορα κέρδη.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά πολλά δισ. δολάρια τις τελευταίες εβδομάδες, καθοδηγούμενη από το sell-off στις μετοχές και την κατάρρευση του αλγοριθμικού stablecoin terra USD και του συνδεδεμένου με αυτό κρυπτονομίσματος luna.

«Είμαστε σε bear market (σ.σ.: αγορά που οι αποτιμήσεις είναι μειωμένες πάνω από 20% σε σχέση με τα τελευταία υψηλά επίπεδα). Και θεωρώ ότι αυτό είναι καλό, επειδή θα φύγουν όσοι ήταν σε αυτή για τους λάθος λόγους», δήλωσε στο CNBC ο Bertrand Perez, διευθύνων σύμβουλος της Web3 Foundation, στο περιθώριο των εργασιών του World Economic Forum στο Νταβός.

«Κατά τη διάρκεια των παχιών αγελάδων, κανείς δεν σκέπτεται να χτίσει, όλοι σκέπτονται ότι θα κάνουν περιουσίες, κάτι που είναι λάθος σκέψη», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο συνιδρυτής της εταιρείας blockchain, Polygon, Mihailo Bjelic, χαρακτηρίζοντας «αναγκαίο» το sell-off των crypto. «Η αγορά, κατά την προσωπική μου άποψη, έγινε ίσως λίγο ανορθολογική ή λίγο απερίσκεπτη σε κάποιο βαθμό. Και όταν έρχονται εποχές σαν αυτή, μία διόρθωση φυσιολογικά χρειάζεται και στο τέλος της ημέρας είναι εξυγιαντική», σημείωσε.

Οι θεσμικοί επενδυτές ενίσχυσαν το sell-off

Το ξεπούλημα μεγάλων ψηφιακών νομισμάτων, όπως του bitcoin και του ether προκλήθηκε από τη βουτιά των μετοχών, ιδιαίτερα του τεχνολογικού τομέα. Η πτώση ενισχύθηκε όταν το terraUSD δεν μπόρεσε να διατηρήσει την ισοτιμία ένα προς ένα με το δολάριο των ΗΠΑ.

Μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές έχουν εμπλακεί, άμεσα ή έμμεσα, στην αγορά των crypto, μία εξέλιξη που έπαιξε μεγάλο ρόλο στο τελευταίο sell-off, σύμφωνα με τον Brett Harrison, πρόεδρο του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX U.S. Όπως είπε, έχει σημειωθεί μία ευρύτερη πτώση των ριψοκίνδυνων assets, όπως των μετοχών, αλλά αυτό επηρεάζει περισσότερο τα ψηφιακά νομίσματα απ’ ό,τι στο παρελθόν, επειδή υπάρχουν τώρα στην αγορά περισσότερα κεφάλαια θεσμικών επενδυτών. «Αν ο κόσμος ψάχνει assets να πουλήσει, τα crypto είναι στη λίστα αυτή», πρόσθεσε.

Πριν από δύο χρόνια η τιμή του bitcoin ήταν στα 8.000 δολάρια

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple, Brad Garlinghouse, κάλεσε τους επενδυτές να έχουν πιο μακροπρόθεσμη προοπτική. «Πριν από ακριβώς δύο χρόνια, το bitcoin άξιζε περίπου 8.000 δολάρια, ενώ σήμερα 30.000 δολάρια. Επομένως, ναι, υπήρξε ένα κραχ και χάθηκαν 1 τρισ. δολάρια. Αν, όμως, εστιάσει κανείς περισσότερο στις μακροπρόθεσμες τάσεις, νομίζω ότι είναι ορατό πως τα crypto είναι εδώ για να μείνουν», δήλωσε.

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ