Νέα

Bitcoin: Σταθεροποιείται πάνω από τα $31.000 - Ποιο crypto καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο

Το κινεζικό γουάν αποκτά ψηφιακή υπόσταση
Πηγή: Pixabay

Συνεχίζει τη σταθερή άνοδό του το bitcoin, το οποίο φαίνεται να σταθεροποιείται πάνω από τα 31.000 δολάρια, με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα να ενισχύεται έως και 5,4% σήμερα, στα 31.553 δολάρια.

Λίγο υψηλότερα κέρδη σημειώνει το Ether, καταγράφοντας άνοδο 5,6%, ενώ ανοδικά κινούνται και αρκετά ακόμη κρυπτονομίσματα, με τα Solana, Avalanche και Cardano να σημειώνουν "άλμα” της τάξης του 11%, καθώς βελτιώνεται το κλίμα στην αγορά.

"Τα θεμελιώδη και τεχνικά στοιχεία του bitcoin βελτιώνονται τις τελευταίες ημέρες. Αν και μπορεί να είναι πρόωρο, ορισμένοι από τους πιο αισιόδοξους επενδυτές να κάνουν λόγο ήδη για τον πάτο αυτής της εκτεταμένης πτώσης”, ανέφερε στο Bloomberg τη Δευτέρα, ο Μάτι Γκρίνσπαν, ιδρυτής της Quantum Economics.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, η αγορά κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να λάβει επιπλέον ώθηση με την ανακοίνωση των στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, αργότερα στην εβδομάδα, καθώς εάν ο πληθωρισμός υποχωρεί υπάρχει σημαντική πιθανότητα η Federal Reserve να χαλαρώσει όσον αφορά τις συνθήκες της αγοράς.

Το bitcoin διαπραγματεύεται πέριξ των 30.000 δολαρίων εδώ και εβδομάδες, αψηφώντας τις προβλέψεις για πιθανή περαιτέρω πτώση αλλά δυσκολευόμενο την ίδια ώρα να αποκτήσει ανοδική δυναμική. Κι αυτό γιατί τα κερδοσκοπικά περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές τεχνολογίας και τα κρυπτονομίσματα αναμένεται να πληγούν περισσότερο από τα σχέδια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να συρρικνώσει τον ισολογισμό της σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της MLIV Pulse.

Εν τω μεταξύ, τα stablecoins συνεχίζουν να βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών παγκοσμίως, μετά την κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra/Luna τον Μάιο, η οποία υπονόμευσε ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη για την αγορά των ψηφιακών νομισμάτων. Το αλγοριθμικό stablecoin UST διαπραγματεύεται στα 0,016 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko, βυθιζόμενο ακόμη χαμηλότερα μετά την απώλεια της σύνδεσής του με το δολάριο.

Την προηγούμενη Παρασκευή η Ιαπωνία έγινε μία από τις πρώτες μεγάλες οικονομίες που θέσπισε νομικό πλαίσιο για τα stablecoins, μετά την κατάρρευση του UST. Σύμφωνα με το νέο νομικό πλαίσιο της χώρας, τα stablecoins θα πρέπει να συνδέονται με το γεν ή άλλο νόμισμα και να εγγυώνται στους κατόχους το δικαίωμα εξαργύρωσης στην ονομαστική τους αξία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ