Νέα

Bitcoin: Βουτιά 10% κοντά στο ψυχολογικό όριο των 20.000 δολαρίων

Το bitcoin έκανε βουτιά σήμερα σε νέο χαμηλό 18 μηνών, συμπαρασύροντας στην πτώση και άλλα κρυπτονομίσματα, καθώς συνεχίζεται η κατρακύλα των crypto εν μέσω γενικότερων κλυδωνισμών στις αγορές. 

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου υποχώρησε κάτω από τα 20.300  δολάρια, καταγράφοντας απώλειες πάνω από 10% και πλησιάζει πλέον να σπάσει και το φράγμα των 20.000 δολαρίων. 

Το bitcoin έχασε περίπου το 28% της αξίας του από την Παρασκευή και πάνω από το 50% από την αρχή του έτους, ενώ σε σχέση με το υψηλό επίπεδο των 69.000 δολαρίων τον περασμένο Νοέμβριο έχει κάνει βουτιά περίπου 70%. 

Μεγάλο αγκάθι είναι η απόφαση της αμερικανικής τράπεζας crypto, Celsius, να παγώσει τις αναλήψεις από τους λογαριασμούς των πελατών της, προκαλώντας φόβους μίας ευρύτερων επιπτώσεων στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων. 

Οι προσδοκίες μεγαλύτερων αυξήσεων των επιτοκίων από τη Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού άσκησαν επίσης πιέσεις στα πιο ριψοκίνδυνα assets, από τα κρυπτονομίσματα έως τις μετοχές. 

Η τιμή του ether, του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, έκανε βουτιά 14% στα 1.031 δολάρια. 

Με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ