Νέα
  • ΓΔ: 880.26 -2.09%
  • Τζίρος: 36,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Ξανά πάνω από τα 40.000 δολάρια

Bitcoin
Bitcoin / Πηγή: Pexels

To bitcoin ξεπέρασε πάλι σήμερα, Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, το όριο των 40.000 δολαρίων, οδηγώντας τη χρηματιστηριακή αξία των ψηφιακών νομισμάτων σε νέο υψηλό επίπεδο. 

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σημείωνε άνοδο πάνω από 7% στα 40.658 δολάρια στις19.00 (ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη, προσεγγίζοντας το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 42.000 δολαρίων που σημειώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου. Η αξία περισσότερων από 6.000 κρυπτονομισμάτων, τα οποία παρακολουθούνται από την CoinGecko, έφθασε περίπου στα 1,23 τρισ. δολάρια. 

Το άλμα του Bitcoin σημειώθηκε μετά από μία ακόμη εβδομάδα υψηλής μεταβλητότητας για τα κρυπτονομίσματα, η οπία χαρακτηρίσθηκε από τη στήριξη του Ελον Μασκ σε αυτό και στο Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα.

Οι εξελίξεις αυτές έδειξαν ξανά ότι οι διακυμάνσεις τύπου καζίνο των κρυπτονομισμάτων έχουν περάσει στο κατεστημένο των επενδυτών. Προβεβλημένοι υποστηρικτές του Bitcoin, όπως ο Μασκ, δηλώνουν ότι αποκτά ευρύτερη αποδοχή στη χρηματοπιστωτική κοινότητα. Οι ρυθμιστικές Αρχές, εν τω μεταξύ, εντείνουν τις προειδοποιήσεις τους για τη μεταβλητότητα που μπορεί να καταστρέψει τους επενδυτές.  

Το Bitcoin έχει σημειώσει άνοδο 24% αυτή την εβδομάδα. Το κρυπτονόμισμα μπορεί να σταθεροποιηθεί πριν κινηθεί προς τα 50.000 δολάρια, κάτι που θα σήμαινε ότι η χρηματιστηριακή αξία  του θα έφθανε περίπου στο 1 τρισ. δολάρια, δήλωσε αναλυτής της Bloomberg Intelligence.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ