Νέα
  • ΓΔ: 1419.31 +1.88%
  • Τζίρος: 68,22 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

BlockFi: Το νέο κανόνι στα crypto

Πηγή: Unsplash

Ακόμα μια εταιρεία του κλάδου των crypto οδηγείται σε πτώχευση, καθώς συνεχίζεται η αναταραχή που πυροδότησε η χρεοκοπία του ανταλλακτηρίου FTX.

Συγκεκριμένα η κρυπτοτράπεζα BlockFi κατέθεσε αίτημα πτώχευσης και προστασίας από τους δανειστές της, υπό το άρθρο 11 της αμερικανικής ομοσπονδιακής νομοθεσίας, δηλώνοντας πως χρωστάει χρήματα σε τουλάχιστον 100.000(!) πιστωτές.  

Ανάμεσα στους πιστωτές αυτούς ξεχωρίζει το ήδη χρεοκοπημένο FTX, που ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος πιστωτής της, έχοντας πάρει νέα παράταση ενός δανείου ύψους 275 εκατ. δολαρίων νωρίτερα φέτος. Η σημαντική έκθεση του BlockFi στο FTX ήταν ήδη γνωστή και η εταιρεία είχε κατονομαστεί από νωρίς ανάμεσα στα πιθανές παράπλευρες απώλειες της κατάρρευσης του δεύτερου μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

Πάντως, κυριότερος πιστωτής της BlockFi ήταν η Ankura Trust, με χρέος ύψους 729 εκατ. δολαρίων.

Η αξία της εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και παροχής δανείων με ενέχυρο κρυπτονομίσματα υπολογίζεται στα 4,8 δισ. δολάρια.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ