Νέα
  • ΓΔ: 1045.84 +1.45%
  • Τζίρος: 65,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Πάνω από το ψυχολογικό όριο των 18.000 δολαρίων

Πηγή: Pixabay

Τα καλά νέα από το μέτωπο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ δεν άφησαν ασυγκίνητες τις διεθνείς αγορές. Το θετικό κλίμα συμπαρέσυρε τον ταλαιπωρημένο κλάδο των crypto, με το Bitcoin να ανεβαίνει και πάλι πάνω από το ψυχολογικό όριο των 18.000 δολαρίων, στο υψηλότερο σημείο του από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Tο κυριότερο ψηφιακό νόμισμα βρέθηκε πάνω από τα 18.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 14 Δεκεμβρίου και μάλιστα πλησίασε αρκετά και τα 19.000 δολάρια. Συγκεκριμένα, με άνοδο άνω του 5% «έπιασε» τα 18.855 δολάρια.

Πάντως, η ανάκαμψη αυτή είναι μηδαμινή μπροστά στο εύρος της καθίζησης του εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Συνολικά από το ιστορικό υψηλό των 68.990 δολαρίων που είχε καταγράψει τον Νοέμβριο του 2021, η πτώση του αγγίζει το 74%.

Ειδικά η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τα crypto, όπως βέβαια και για τις αγορές διεθνώς και δη, τις τεχνολογικές. Από την συνολική αξία του κλάδου… εξαϋλώθηκαν περίπου 1,4 τρισ. δολάρια.

Σημαντικό πλήγμα για την αξιοπιστία των κρυπτονομισμάτων στάθηκε και η κατάρρευση του FTX, του δεύτερου κυριότερου ανταλλακτηρίου, που πλέον έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Έχοντας αφήσει πίσω του τα αρνητικά στοιχεία του 2022, η νέα χρονιά ξεκίνησε με θετικότερη διάθεση και με το Bitcoin να ενισχύεται και να σταθεροποιείται. Έτσι, έφτασε να ξεπεράσει και το όριο των 18.000 δολαρίων.

Η τάση αυτή βρήκε ανταπόκριση και σε έτερα βασικά κρυπτονομίσματα. To Ether, το δεύτερο κυριότερο κρυπτονόμισμα, ανεβαίνει κατά 5% στα 1.397 δολάρια, ενώ το BNB της Binance ενισχύεται κατά 3%.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ