Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

ΗΠΑ: Οι Αρχές κατάσχεσαν περιουσιακά στοιχεία 700 εκατ. δολ. του ιδρυτή της FTX

Πηγή: AP

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατάσχεσαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονται με τον ιδρυτή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, Σαμ Μπάνκμαν – Φριντ,  κυρίως με τη μορφή μετοχών στη Robinhood.

Ο Σαμ Μπάνκμαν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για κατάχρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες τού ανταλλακτηρίου FTX , δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, ενώ έχει προγραμματιστεί να δικαστεί τον Οκτώβριο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ παρείχε μια πιο πλήρη λίστα των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων μετρητών που διατηρούνται σε διάφορες τράπεζες και περιουσιακών στοιχείων που κατατέθηκαν στο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Binance.

Οι μετοχές της Robinhood, αξίας περίπου 525 εκατομμυρίων δολαρίων, αποτέλεσε αντικείμενο διαφωνιών μεταξύ της Bankman-Fried, της FTX και του χρεοκοπημένου δανειστή κρυπτογράφησης BlockFi.

Διαβάστε επίσης - Crypto: Παρελθόν οι φανταχτερές βιτρίνες των εταιρειών στο Νταβός

Η πιο πρόσφατη κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που αναφέρθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης έλαβε χώρα την Πέμπτη. Οι εισαγγελείς κατάσχεσαν 94,5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από λογαριασμό στη Silvergate Bank που συνδέθηκε με την FTX Digital Markets, τη θυγατρική της FTX στις Μπαχάμες. Το υπουργείο κατάσχεσε περισσότερα από 7 εκατομμύρια δολάρια από άλλους λογαριασμούς στη Silvergate που σχετίζονται με τον Σαμ Μπάνκμαν,και το FTX.

Στο παρελθόν είχαν κατασχέσει σχεδόν 50 εκατομμύρια δολάρια από λογαριασμό της FTX Digital Markets στην Moonstone Bank, μια μικρή τράπεζα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα