Νέα
  • ΓΔ: 905.5 +0.38%
  • Τζίρος: 73,45 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Υποχώρησε στις 47.000 δολάρια - Συνεχίζει να φλερτάρει με τις 50.000 δολάρια

Νέο ρεκόρ ανόδου για το Bitcoin μετά την πτώση του 13% / Πηγή: Pixabay
Νέο ρεκόρ ανόδου για το Bitcoin μετά την πτώση του 13% / Πηγή: Pixabay

Κοντά στο ψυχολογικό όριο των 50.000 δολαρίων συνεχίζει να κινείται το Bitcoin, καθώς η αξία του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο διαμορφώνεται στις αρχές της εβδομάδας κοντά στις 47.000 δολάρια, αφού ανήλθε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις 49.716,44 δολάρια, σύμφωνα με το CoinDesk.

Το  ενδιαφέρον στην αγορά της κρυπτογράφησης έχει πλέον μετατοπιστεί στους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές, καθώς, μετά από μία «χλιαρή» εκκίνηση του 2021, το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε μετά την αγορά Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων από τον Έλον Μασκ, κίνηση που έσπευσαν να ακολουθήσουν και άλλοι επιχειρηματικοί κολοσσοί.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αίσθηση προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι η Counterpart Global, παράρτημα της Morgan Stanley, σχεδιάζει να προχωρήσει στην αγορά Bitcoin προς εξυπηρέτηση των επενδυτών της. Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, σε ανάλογη κίνηση σκοπεύει να προχωρήσει και η Bank of New York Mellon. Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση της Tesla του Έλον Μασκ, ψήφο εμπιστοσύνης στην αγορά των κρυπτονομισμάτων έδωσε και η Mastercard.

Το ενδιαφέρον όλων στρέφεται πλέον στο να μην επαναληφθεί ένα σκηνικό ανάλογο αυτού του 2017, οπότε η αξία του Bitcoin που είχε εκτιναχθεί στα 20.000 δολάρια για να ακολουθήσει μία «ολέθρια» για τους επενδυτές βουτιά στις 3.000 δολάρια, πριν ακολουθήσει το νέο ράλι στα τέλη του 2020.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ