Νέα
  • ΓΔ: 1045.84 +1.45%
  • Τζίρος: 65,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: Υψηλό έξι μηνών για το Bitcoin

Στο υψηλότερο σημείο του εδώ και έξι μήνες ανέβηκε σήμερα το Bitcoin συμπαρασύροντας και τα άλλα βασικά ψηφιακά νομίσματα, καθώς ο κλάδος των crypto δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για τη συζήτηση που έχει «ανοίξει» για την ενίσχυση του εποπτικού ελέγχου στον κλάδο από τις αρμόδιες αμερικανικές αργές 

Συνεχίζοντας τη χθεσινή ανοδική τροχιά, το κυριότερο κρυπτονόμισμα άγγιξε έως και τα 24.895 δολάρια, που ήταν η καλύτερη τιμή του από τον Αύγουστο του 2022, με τα κέρδη του μέσα σε περίπου 24 ώρες να ξεπερνούν το 8%.

Συνολικά η άνοδος του από τις αρχές της χρονιάς είναι εντυπωσιακή πλησιάζοντας το 50%, από τα 16.500 δολάρια που βρισκόταν με την είσοδο της νέας χρονιάς, αρκετά πάνω από το όριο των 24.000.

Αντιστοίχως και το Ether κέρδισε έδαφος με άνοδο άνω του 1% στα 1.686 δολάρια.

«Υπάρχουν αυξανόμενα σημάδια πως η αγορά “έπιασε πάτο” τον περασμένο Νοέμβριο και θα αρχίσει να ανεβαίνει» σχολίασε ο αντιπρόεδρος του ανταλλακτηρίου Luno, Βιτζάι Αγιάρ.

Την περσινή χρονιά οι κλυδωνισμοί στις διεθνείς αγορές επηρέασαν και τα crypto με την αξία της αγοράς να εξαϋλώνεται κατά περίπου 1,4 τρισ. δολάρια. Μάλιστα, ο κλάδος κατέγραψε και το μέχρι σήμερα μεγαλύτερο «κανόνι» στα crypto, την κατάρρευση του κορυφαίου ανταλλακτηρίου FTX. Έκτοτε η κατάσταση ομολοποιήθηκε και η αξία των κρυπτονομισμάτων ανέκαμψε κατά 84 δισ. δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ