Νέα
  • ΓΔ: 1045.84 +1.45%
  • Τζίρος: 65,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: Πτώση των μετοχών καθώς βαθαίνει η κρίση της Silvergate

Πηγή: Pexels

Ντόμινο στις μετοχές των εταιρειών που έχουν σχέση με τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων προκάλεσε η απόφαση της προβληματικής τράπεζας crypto, Silvergate Capital, να απενεργοποιήσει το δίκτυο πληρωμών της.

Η Silvergate ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι προχώρησε στην απόφαση να σταματήσει άμεσα τη λειτουργία του ομώνυμου δικτύου της (Silvergate Exchange Network).

Η μετοχή της τράπεζας La Jolla, με έδρα την Καλιφόρνια, υποχωρούσε πάνω από 4% στις συναλλαγές πριν την έναρξη της συνεδρίασης και η μετοχή της Signature Bank κατά 3%.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase Global  και η εταιρεία εξόρυξης bitcoin, Ebang International, κατέγραφαν απώλειες 1%.

«Η αγορά crypto αντέδρασε στα αρνητικά νέα από τη Silvergate Bank, με τις τιμές τόσο του bitcoin όσο και του Ethereum να καταγράφουν πτώση 4,8% στην (περασμένη) εβδομάδα», σημείωσαν αναλυτές της χρηματιστηριακής Bernstein.

Χαμηλό ρεκόρ για τη μετοχή της Silvergate

Μία σειρά μεγάλων ονομάτων του κλάδου, όπως η Coinbase και η Galaxy Digital σταμάτησαν να έχουν τη Silvergate ως τραπεζικό εταίρο τους καθώς η ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε ερωτηματικά σχετικά με την ικανότητά της να συνεχίσει της δραστηριότητά της.

Η μετοχή της ίδιας της Silvergate βυθίστηκε στο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ των 4,86 δολαρίων την Παρασκευή, χάνοντας σχεδόν το 98% από τα υψηλά του Νοεμβρίου 2021 και εξαϋλώνοντας πάνω από 7 δις. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Η εταιρεία δυσκολεύεται να επιβιώσει μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX τον Νοέμβριο που ώθησε τους επενδυτές να αποσύρουν καταθέσεις ύψους 8 δις. δολαρίων από την τράπεζα το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ