Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Σε χαμηλά επίπεδα 3,5 εβδομάδων μετά την εκκαθάριση της Silvergate

Η τιμή του bitcoin κινείται σήμερα κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Φεβρουαρίου, μετά την απόφαση εκκαθάρισης της τράπεζας κρυπτονομισμάτων Silvergate, της τελευταίας σε μία σειρά σημαντικών εταιρειών του κλάδου που κατέρρευσαν μετά τη χρεοκοπία του ανταλλακτηρίου FTX τον Νοέμβριο.

Η Silvergate Capital ανακοίνωσε χθες ότι σχεδιάζει να κλείσει και να εκκαθαρίσει εθελοντικά την τράπεζα, έχοντας προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Η τράπεζα, που ήταν βασικός εταίρος για επιχειρήσεις crypto, επλήγη από αναλήψεις καταθέσεων ύψους 8 δις. δολαρίων μετά την αιφνίδια χρεοκοπία της FTX.

Η τιμή του bitcoin υποχωρούσε σήμερα 0,4% στα 21.624 δολάρια μετά τη χθεσινή πτώση κατά 2,2% σε χαμηλό επίπεδο 3,5 εβδομάδων.

Επενδυτές και αναλυτές ανέφεραν ότι ο αντίκτυπος στην αγορά από το λουκέτο της Silvergate είναι περιορισμένος καθώς είχε σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί.

Πολλοί εταίροι της τράπεζας, όπως το μεγάλο ανταλλακτήριο Coinbase Global, έκοψαν τους δεσμούς με τη Silvergate την περασμένη εβδομάδα.

Το bitcoin έχει καταγράψει κέρδη 30% φέτος, καλύπτοντας μέρος των απωλειών 65% που είχε πέρυσι, οι οποίες προκλήθηκαν από το γαϊτανάκι των χρεοκοπιών στον κλάδο των crypto.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ