Νέα
  • ΓΔ: 1471.63 -0.65%
  • Τζίρος: 85,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

SVB: Γιατί η αναταραχή έφερε μίνι ράλι στο Bitcoin - Πάνω από το 1 τρισ. η αξία των crypto

Πηγή: Pixabay

Οι διαβεβαιώσεις των αμερικανικών εποπτικών αρχών πως δεν θα υπάρξει συστημικός κίνδυνος για τον τραπεζικό κλάδο συνολικά από την κατάρρευση της SVB, αλλά και η εκτίμηση πως η Fed θα διστάσει να προχωρήσει σε μεγάλη άνοδο των επιτοκίων, κατά την επικείμενη συνεδρίαση της, οδήγησε σήμερα σε μίνι ράλι τα crypto.

Ειδικά το κυριότερο ψηφιακό νόμισμα, το Bitcoin βρέθηκε να ανεβαίνει περίπου κατά 10%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Νοέμβριο, ωθώντας ανοδικά και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

Στις 6 ώρα Ελλάδος, το Bitcoin ανέβαινε κατά 8,70% στα 24.145 δολάρια, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η ανοδική τάση θα συνεχιστεί οδηγώντας το νόμισμα πάνω από το επόμενο σημείο αντίστασης στα 24.550 δολάρια. Ουσιαστικά μέσα σε δυο μέρες, τα κέρδη του φτάνουν περίπου το 20%, με την κεφαλαιοποίηση του να υπολογίζεται στα 447 δισ. δολάρια. 

Σημαντική άνοδο καταγράφουν και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα, με το δεύτερο κυριότερο Ether να παρουσιάζει αύξηση  5,36% στα 1.677 δολάρια.

Συνολικά η αξία της αγοράς των crypto αυξήθηκε πάνω από 70 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες, ήτοι σχεδόν 12%, ξεπερνώντας και πάλι το όριο του 1 τρισ. δολαρίων.

Ο κλάδος είχε ανησυχήσει έντονα, στις προηγούμενες ημέρες, καθώς η SVB όπως και η Silvergate ήταν ανάμεσα στις crypto-friendly τράπεζες, με αποτέλεσμα η κατάρρευση τους να φανερώσει αρκετά μεγάλη έκθεση γνωστών εταιρειών και ανταλλακτηρίων crypto, όπως το Circle Internet Financial και το Coinbase. Όμως, η διαβεβαίωση των εποπτικών αρχών πως η Fed θα καλύψει όλη την έκθεση των καταθετών, καθησύχασε τον κλάδο, όπως βέβαια και η προοπτική η Fed να αναγκαστεί να αναθεωρήσει τα επόμενα βήματα της.

Διεθνείς οίκοι και traders «βλέπουν» την κεντρική τράπεζα να προχωρά σε περιορισμένη αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στις 22 Μαρτίου, ενώ δεν αποκλείεται τελικά η Fed να αποφύγει οποιαδήποτε αύξηση μέσα στο μήνα.    

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ